Kaliteli zeytinyağının püf noktalarından birisi koklayarak almak
Yeni mahsul hasat zeytinyağları raflarda yerini alırken, kaliteli zeytinyağını nasıl alacağınızı hiç merak ettiniz mi? Kaliteli zeytinyağını anlamanın en kolay yolu koklamak ve tadına bakmak.
Balıkesir Üniversitesi Zeytin ve Zeytin Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak, vatandaşların basit bir yöntem ile zeytinyağının kalitesini belirleyebileceklerini ifade ederek, "Zeytinyağını kokusuz bir cam bardağın içerisine koyduktan sonra avuç içinde biraz ıslatın. Ondan sonra koklayın.
Renge kesinlikle bakmayın. Renk bizim için önemli bir kriter değildir. Kaliteyi renkten anlayamayız. Taze kesilmiş ot kokusu, yeşil domates kokusu gibi taze kokular varsa bu güzel bir zeytinyağıdır. Aynı zamanda iyi zeytinyağlar dilin iki kenarını ve gırtlağa doğru olan arka kısmı yani boğazımızı yakmak zorunda"dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor