Çarşamba 06.12.2017

Dededen toruna 400 yıllık su değirmeni geleneği sürüyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan 400 yıllık su değirmenini işleten bir ailenin 4'üncü kuşağı Gökdeniz, öğütülmek üzere getirilen her 50 kilogram buğday karşılığında ücret olarak para yerine 9 kilogram buğday alıyor. Kepeğini ayırmadığı için esmer unun elde edildiği, Bursa, İzmir, Çanakkale, Manisa ve Eskişehir'den bile ürün götürülen değirmende aylık 25-30 ton buğday öğütülüyor. Değirmeni babasından devralan 48 yaşındaki İbrahim Gökdeniz, "Çok eskiden gelen bir gelenek var burada ve 4 asırdır böyle buğday öğütülüyor. Mahalleli buğdayını getiriyor öğütüyoruz, karşılığında da para yerine buğday alıyoruz. Bize gelen buğdaylar, 3-5 gün sonra un olarak teslim ediliyor" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.