Çarşamba 06.12.2017
Dededen toruna 400 yıllık su değirmeni geleneği sürüyor
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan 400 yıllık su değirmenini işleten bir ailenin 4'üncü kuşağı Gökdeniz, öğütülmek üzere getirilen her 50 kilogram buğday karşılığında ücret olarak para yerine 9 kilogram buğday alıyor. Kepeğini ayırmadığı için esmer unun elde edildiği, Bursa, İzmir, Çanakkale, Manisa ve Eskişehir'den bile ürün götürülen değirmende aylık 25-30 ton buğday öğütülüyor. Değirmeni babasından devralan 48 yaşındaki İbrahim Gökdeniz, "Çok eskiden gelen bir gelenek var burada ve 4 asırdır böyle buğday öğütülüyor. Mahalleli buğdayını getiriyor öğütüyoruz, karşılığında da para yerine buğday alıyoruz. Bize gelen buğdaylar, 3-5 gün sonra un olarak teslim ediliyor" dedi.