Perşembe 15.02.2018
Son Güncelleme: Perşembe 15.02.2018

PAÜ yerli hibrit soğan üretti

Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), Bitki genetiği ve Tarımsal Biyoteknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezinde (BİYOM) yaklaşık 6 yıl devam eden çalışmanın ardından tamamen yerli hibrit soğan çeşidi yetiştirildi. PAÜ BİYOM Müdürü Prof Dr. Fevziye Çelebi Toprak, "10 yıl önce kurulan merkezde, sebzeler üzerinde modern ıslah çalışmaları yürüttük. TÜBİTAK'ın desteğiyle 'F1 hibrit' soğan çeşitleri üretmeye başladık" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.