Son Güncelleme: Pazar 08.04.2018
EÜ’de Budak farkı
Prof. Dr. Necdet Budak, 1982’de öğrencisi olduğu Ege Üniversitesi’ne 36 yıl sonra rektör olarak atandı. Ulaşılabilir rektör profili çizen Budak, uygulamaları ile öğrencilerin gönlünü kazandı
ÜRETEN ÜNİVERSİTE
Ege Üniversitesi olarak 2019'da araştırma üniversitesi olma gibi bir hedeflerinin olduğunu anlatan Budak, "İlk 10 üniversite arasında yokuz. 15 üniversite arasındayız. Aslında biz ilk 10 üniversite arasında olduğumuzu düşünüyoruz. Araştırma üniversitesi olacağız. Araştırma üniversitesi olursak biraz daha genç araştırma görevlisi alıp, daha fazla bütçemiz olacak" diye konuştu. Öğrencileriyle sürekli diyalog halinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Budak, "Öğrencilerden fikir alıyorum. 65 bin öğrenci benim danışmanım. Kütüphaneyi vize final dönemlerinde 24 saat açık tutuyoruz. Çorba, çay, börek veriyoruz. Cep telefonumda tüm çalışanlarım 10 bin 500 kişi cep telefonumda kayıtlı. Öğrencilerime ve çalışanlarımıza da numaramı verdim. Ulaşılabilir bir rektör oldum. Öğrencilerle bütünleştik. Bu farklı bir motivasyon yarattık. Milli ve yerli projelerimiz var. Üreten bir üniversite olmak istiyoruz. Rektöre Twitter'dan da cep telefonundan da ulaşabilirler. Böylelikle oto kontrol mekanizmasını çalıştırıyorum. Böyle bir avantajı var. Telefonuma çok fazla da mesaj geliyor. Bunun da gereğini yapıyorum. Çalışanlarımızın doğum günlerini, cenazelerinde arıyorum. İlginç tepkiler alıyorum. Çok şaşırıyorlar. Bir keresinde bir çalışanımın doğum gününü kutladım. Doğum gününü kutladığım personelim, '32 yıldır bu üniversitedeyim. İlk kez rektör doğum günümü kutladı' dedi. Çok şaşırdı" diye konuştu. Cumartesi pazar gününü de kampüsta geçiren Prof. Dr. Budak, "Hafta sonu ders yok. Hocalarımıza 'Ben sizin fakültenize geleyim. Dolaşalım. Tartışalım. Ne yapabiliriz bakalım' diyorum. Hafta sonu toplantı yapıyoruz. Bu olumlu bir etki yaratıyor" dedi. Türkiye'de ilk üniversite olarak tek tip yemeğe geçtiklerini anlatan Budak, "Ege Üniversitesi'nde şu anda öğrenci de rektör de aynı yemeği yiyor. Çalışan, işçi, memur, profesör aynı yemeği yiyor. Daha önceden herkes farklı yemeği yiyordu. Yeni sistem bize ciddi bir tasarruf da getiriyor. Yemekler de gayet güzel. 3 lira olarak devam ediyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor