“Ege lezzetlerinin potansiyeli büyük”
Yaşar’ın gastronomi alanında uzman öğretim görevlileri Ege’nin yerel yemeklerinin dünya tarafından ilgi gördüğünü ve tanıtım açısından potansiyelinin büyük olduğunu söyledi
AVANTAJLARA SAHIP
Seferihisar olmak üzere İzmir'in ve genel olarak Ege'nin uluslararası gastronomi turizminde de önemli bir yer edinmesinin sağlanabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Pırnar, "Ege Bölgesi, gastronomi turizmi açısından birçok avantaja sahip. Zeytinyağlı, sağlıklı ve yöreye özgü yemekleri, organik tarım ürünleri, bölgeye has otları ve baharatları ile Ege mutfağı da yine bölgenin gastronomi turizminde tanınmasını sağlamaya başladı. Bölge genelinde inanılmaz bir coğrafyamız, buna paralel olarak da organik, yerel ve sağlıklı gastronomi ürünlerimiz bulunmakta. Ege'nin kültürel mirasından olan bu ürünler, stratejik planlama, uygulama ve tanıtım ile Ege'yi dünyanın gözde gastronomi turizmi bölgelerinden biri haline getirebilir" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor