Ucuz diyerek yemek firması seçilmemeli
İzmir ve Manisa’da işçilerin zehirlenmesinin ardından gözler yemek şirketlerine çevrildi. Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Toprak, “Ucuz diye yemek firmasıyla anlaşılmamalı” dedi
HIJYEN ÖNEMLI
Gıdaların güvenli şekilde tüketildiği takdirde bin sıkıntı yaşanmayacağının altını çizen Toprak, "Bir gıdanın görünüş, kıvam, koku ve/veya tadında tüketici tarafından kabul edilemeyecek şekilde meydana gelen değişiklikler gıdanın bozulmuş olduğunu gösterir. Toplu yemek sektöründe özellikle taşıma hizmetlerde yaz aylarındaki sıcaklık artışı nedeniyle mikrobiyal bozulmaların oluşma riski bu gıdaların üretim, taşıma ve sunum basamaklarına daha dikkat edilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır. Gıda zehirlenmesinden şüphelenildiği durumlarda bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Maliyeti düşürmek için sadece düşük fiyatı veren firmanın tercih edilmesinden vazgeçilmelidir" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor