Cuma 24.08.2018

Kuru üzümün zorlu yolculuğu

İzmir Menemen’de dalından kopardıkları üzümleri tarlalara seren üreticiler, güneşin de yardımıyla ürünlerinin kurumasını bekliyor

YAZ döneminin son haftalarında kuru üzüm üreticilerini ayrı bir heyecan sardı. Dalından kopardıkları üzümleri tarlalara seren üreticiler, günesin de yardımıyla üzümlerin kurumasını beklerken bir hayli renkli görüntülere sahne oluyor. Kuru üzüm üretiminde önemli paya sahip Izmir'in Menemen ilçesinde üreticiler yaklasık 39 derece sıcakta çalısıyor. Sabah 06.00'da mesaiye basladıklarını belirten isçiler, öglen 14.00'e kadar çalıstıklarını ve günlük yevmiyelerinin 55 lira oldugunu belirtti. Isçiler, üzümün çabuk kuruması için ince serilmesi gerektigini ve hızlı olunması gerektigini dile getirdi. Menemen Ziraat Odası Baskanı Metin Karagöl, "Son dönemlerde farklı sanayi ürünlerine geçis yapılmıs olsa da Menemen Ovamızda bagcılıktan vazgeçmeyen ailelerimiz mevcut. Su an Menemen'de üzümler kurutulmak üzere tarlalara serilme islemi gerçeklesiyor. Bayramdan sonra kuruyan üzümleri tarladan almayı planlıyoruz" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.