Hijyenik olmayan buz zehirliyor
YAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda İşleme Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ruhan Aşkın Uzel, yazın tüketimi artan buzlu içecekler ve buz ilaveli gıdalar konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Uzel, "Buz yapımında kullanılan su kaynağı ve türü güvenilir olmalı. Su, buz kalıbına aktarılırken el hijyenine dikkat edilmeli. Aynı şekilde buz kalıbından buzların bardağa aktarılmasında da hijyen kurallarına uyulmalı" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor