Balıkesir’den Çin’e uzanan başarı öyküsü
BALIKESIR'IN yöresel peynir çeşitliliğini kayıt altına alan "50 Peynirli Şehir Balıkesir" kitabı, Çin'de yapılan Dünya Yemek Kitapları Yarışması'nda birinciliğe ulaştı. UNESCO gastronomi alanında özgün şehir unvanına sahip Çin'e bağlı Özerk Yönetim Bölgesi Makao'da gerçekleştirilen yarışmada, Berin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber tarafından kaleme alınan "50 Peynirli Şehir Balıkesir" kitabı, "peynir ve süt" kategorisinde Almanya, Kanada ve Fransa'nın da bulunduğu 12 finalist arasından dünyanın en iyisi seçildi. 3 yıl önce yapılan çalışmayla Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber tarafından araştırma, gezi, inceleme çalışmaları gerçekleştirilerek kaleme alınan kitap, birinci olmasının ardından "winner" etiketiyle basılmaya hak kazandı. Kitapta Balıkesir'in süt ürünlerindeki kültür ve gelenekleri, köklü geçmişi ile peynir zenginliği kayıt altına alındı.
TURİZME KATKI
Kitabın turizme katkı sağladığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yazarları arayarak tebrik etti. Çin'de Türk bayrağının dalgalanmasının kendisini gururlandırdığını ifade eden Bakan Pakdemirli, "Kitabın farklı dillere çevrilmesi büyük önem taşıyor. Yeni dönemde Turizm Bakanımız ile bu konularda çalışıyoruz" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor