Aradığı huzuru zeytinde buldu
Libya’daki iç savaş nedeniyle Urla’ya yerleşti. Evinin bahçesindeki 30 ağaçla başladığı zeytinyağı üretiminde HİÇ isimli markasını oluşturan Duygu Özerson Elakdar, “Toprak ananın yaptığı işe biz saygı gösteriyoruz” dedi
Ankara'da Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi bölümünden mezun olduktan sonra, Fransa'da Sorbon Üniversitesi'nde pazarlama ve işletme masteri yaptı. Master sırasında Fransa'nın en önemli profesyonel moda fuarı organizatör firmasına stajyer olarak girdi, firmadan pazarlama müdürü olarak ayrıldı. Ardından kendi danışmanlık şirketini kurdu. Fransa'da mimarlık fakültesinden birincilikle mezun olan yüksek mimar Taha Elekdar ile evlendi, eşinin aile bağları ve işi nedeniyle Libya'ya taşındı. Libya'da da boş durmadı, modern sanat galerisi açtı, bir arkadaşıyla birlikte kurduğu organizasyon firması aracılığı ile Sabrata isimli antik tiyatroda konserler düzenledi. Her şey güzel giderken çıkan içsavaş hayatlarını değiştirdi, İstanbul'a döndü. Doğasına, güvenliğine hayran olduğu Libya'da her şeyin kısa sürede düzeleceği, geri döneceği düşüncesinde olsa da vatanında bir evi olsun isteğiyle ev arayışına geçti. İstanbul'da yaşadığı 6 ayın sonunda, ayağının sadece betona bastığı bu kalabalık şehirde yapamayacağını anladı. Libya gibi doğası, havası, insanları güzel bir yer ararken kendisini Urla'da buldu. Muhteşem manzaralı evini aldığında, eşi de Libya'da eski günlere dönmenin zor olduğunu görmüş, bütün hayatını geride bırakıp, Urla'ya gelmişti. Urla'da kök salmaya çalıştıkları dönemde bir seramik atölyesine devam etti, otları araştırdı, Urla Belediyesi'nin organize ettiği, Ümmühan Tibet'in zeytinyağı tadım atölyesine katıldı. Bu 3 günlük atölye çalışması, 60 bin ağaçlık zeytinliği, bu zeytinlikten çıkan yağın Amerika'nın en önemli gıda marketlerinden Hall Food'a ilk ve tek Türk markası olarak girmesini, HİÇ Tadım Atölyesini getirdi. Duygu Özerson Elektar ile başlangıçta "hiç" tanımadığı zeytin ile yolculuğunu konuştuk.
5 yıl süreli eğitim aldım. Dünyada zeytinyağı panalisti ve uzmanı çıkartan en yetkin okul. Her yıl gidiyorum, her yıl akreditasyonumuz tazeleniyor. Oranın tescilli panalist listesindeyim. Bu da bana uluslararası yarışmalarda jüri olma hakkı veriyor. Danışmanlık yapabilirim. Zeytinyağının meyvemsiliği nedir biliyorum, birçok variyeteyi tanıyabiliyorum, kendi yağımda bir kusur oluşmuşsa bunun nedenine dönebiliyorum. Benim çıkarım buydu. Lokantada, aynı benim zamanında aldığım eğitimde kazandığım aydınlanmayı sağlayacak çok küçük tadım eğitimleri veriyorum.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor