Salça sezonunda yanıklara dikkat
2. DERECE YANIK
Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Deniz Uçar, yaz sonu ve eylül başında ise Türkiye'deki kadınların yanık merkezlerine daha çok başvurduğuna işaret ederek, bunun sebebinin de "salça ve konserve yaparken sıcak maddenin konulduğu kavanozun patlaması" ya da "sıcak gıda içeren tencerenin devrilmesi" olduğunu aktardı. Söz konusu yanıkların "2. derece" olduğunu ve vücutta iz bıraktığını vurgulayan Uçar, "Salça ve konserve yapımı sırasında oluşan yanıklar genelde yüz, kol ve göğüs bölgesini etkiliyor. Bu da ciddi sosyal travmaya neden oluyor" dedi. Uçar, bu tür yanıklarda kişinin üzerindekilerin çıkarılıp, yanan bölgenin 15-20 dakika boyunca çeşme suyuyla yıkanması gerektiğini ardından en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasını söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor