Giriş Tarihi: 21.12.2019

Şiddete karşı 50 bin kumaşla tablo yaptılar

Şiddete karşı 50 bin kumaşla tablo yaptılar

Türk ve Suriyeli gençler, Yaşar Üniversitesi’nin destek verdiği projede ile 50 bin kumaş parçasını kullanarak tablo yaptı. Tablo ile toplumsal cinsiyete dayalı şiddete dikkat çekildi

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından BM'nin Cinsel ve Cinsiyete Dayalı Şiddeti sonlandırmak amacıyla yer yıl düzenlediği 16 Günlük Aktivizm programına, Yaşar Üniversitesi de destek verdi. İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'nün de desteklediği etkinlik kapsamında, bu yıl kumaşlarla uygulanan özgün teknikle bu soruna dikkat çeken bir sanat eseri ortaya çıkarmak için sanatçı Semih Beceren önderliğinde bir araya gelen Türk ve Suriye, Irak İran gibi ülkelerden gelen göçmen gençlerden oluşan toplam 45 kişi, atölye çalışması gerçekleştirdi. Yaşar Üniversitesi'nde UNESCO Uluslararası Göç Kürsüsü Yürütücüsü ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayselin Yıldız'dan "Göç, Politikaları" dersini alan gönüllü öğrenciler de etkinliğe katılarak projeye destek verdi.
50 BIN PARÇA KUMAŞ
Gençlerin ürettiği 50 bin parça kumaştan oluşan kolaj tablo, ilk kez Yaşar Üniversitesi'nde sergilendi. Ortak toplumsal sorunlar üzerinde birlikte çalışabilmenin göçmenler ile yerel gençler arasında yeni arkadaşlıkların kurulmasına ve sosyal dayanışmanın artmasına imkan verdiğini belirten Doç. Dr. Ayselin Yıldız, göç ile ilgili çalışan kurumlarının gençleri çalışmalara dahil eden benzer projelerinin önemine dikkat çekti. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadelede 16 günlük aktivizmin, her yıl uluslararası olarak düzenlenen bir kampanya olduğunu belirten BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıdemli Koruma Asistanı Gülin Kahya da, 45 gencin birbirleriyle iletişimleri ve bu iletişimi devam ettirmelerinin sosyal uyum için de çok değerli olduğunu ifade etti.