Pazar 10.05.2020

Demırcı’nın susamlı helvası 120 yaşında

MANISA'NIN Demirci ilçesinde, Mustafa Akgün, 1900 yılında Ramazan için susamlı helvayı hazırladı. Ramazan helvası olarak da bilinen susamlı helva Mustafa Akgün'ün torunlarının ustalığında 120. yılında iftar sofralarını süslemeye devam ediyor. Akgün ailesine ait Hacı Hasan Mahallesi'ndeki dükkanda, ramazan aylarında, dededen miras kazanda, su, şeker, limon suyu ve çöğen otundan oluşan malzeme, ateşte, tahta kepçeyle kıvam alıyor. Tepside çiğ susamla karıştırılan malzeme, helva haline getiriliyor. Demircililer iftara doğru dükkandan aldıkları helvayı, sıcaklığını koruması için evde örtüyle sarıyor. Örtüden çıkarılan helva, iftar yemeği sonunda ılık, hafif bir tatlı olarak damakları şenlendiriyor. Helvayı tadanlar, ağızda dağılması ve yumuşaklığını koruması nedeniyle Akgün ailesinin susamlı helvasının, farklı olduğunu söylüyor. Susamlı helva, lezzetini bilen ancak Demirci'ye gelemeyenlere kargoyla gönderiliyor. Helva, 1 yıl boyunca tazeliğini koruyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.