Giriş Tarihi: 2.08.2020

Bayram sofralarını Kirde kebabı süslüyor

İZMIR'IN yöresel lezzetlerinden, 1500'lü yıllarda padişahların sofralarından eksik etmediği 'Kirde kebabı', Kurban Bayramı'nda özel sofra kurmayı düşünenlerin tercihi oluyor. Osmanlı saray mutfağının en özel lezzetlerinden kirde kebabı, tadına doyulmayan bir ana yemek olarak dikkat çekiyor. İzmir'in yöresel bir yemeğiyken padişahların sofralarına taşınan kirde kebabı, üst üste dizilmiş, araları kuşbaşı etle dolu kreplerin yoğurtlu sosla servis edilmesiyle sunuluyor. İzmir'in tanınan mutfak şeflerinden Aygün Aras, "Malum Kurban Bayramı'nda etleri nasıl pişiririz diye bazı insanlarımız kara kara düşünüyor. Kurbana özel, gerek kuzuyla gerek dana etiyle yapılabilen bir yemek bu. Osmanlı saray mutfağının bir yemeği. Saray mutfağının vazgeçilmezi" dedi. Yemeği tadan Buse Topkaya (24) ise, "Karslıyım. Daha önce yememiştim. Çok güzeldi. Yoğun sarımsak tadı aldım. Yoğurt ve tereyağı birleşimi güzeldi. Damakta bıraktığı tat iyiydi" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.