Pazar 20.09.2020
Sulamura Avrupa yolcusu
TÜRKİYE'NIN çekirdeksiz üzüm üretiminin yüzde 90'ının karşılandığı Manisa'da, ilkbahar ve yaz aylarında toplanan üzüm yaprakları 5 aylık salamura işleminin ardından Bulgaristan, Yunanistan, Lübnan, Suriye ve İngiltere'ye ihraç edildi. Sarıgöl'de ilkbahar ve yaz aylarında toplanan üzüm yaprakları, 5 aylık salamura işleminin ardından dünya sofralarındaki yerini alıyor. Bu yıl işledikleri 1050 ton asma yaprağından 250 tonunu ihraç ettiklerini belirten salamura işletmesi sahibi Mehmet Ceylan, "Bu işi yaklaşık 16 seneden beri yapmaktayız. Biz bir aile şirketiyiz. Toplam 1050 ton yaprağı değerlendiriyoruz. Çeşitli firmalara hem salamura hem de taze yaprak olarak gönderiyoruz" dedi.