Demirci tarhanasına 20 çeşit ürün katiliyor
Demirci’de kış sofralarının vazgeçilmezi tarhanaya, hünnap, kuru fasulye, nohut ve ahlat gibi 20 çeşit doğal ürün katılıyor
EMEKLE YAPILIYOR
Kadınların hazırladığı özel tarhanaya, kırmızı biber, hünnap, alıç, kuşburnu, ahlat, nane, patlıcan, ceviz, elma, acı biber, patates, yaban eriği, armut, ayva, soğan, sarımsak, kuru fasulye, nohut, kızılcık ve gürün katılıyor. Akdereli kadınlar, tarhanayı imece usulü hazırlıyor. Kaynattıkları biberleri ayrı ayrı pişirilen meyve ve sebzelerle karıştırıp yoğuran kadınlar, yaklaşık 3 gün sonra ovalayarak tarhana haline getiriyor. Üç kez elekten geçirilen tarhana bir kez daha toz halinde güneşe serilip kurutulduktan sonra çorba yapılmak üzere hazır hale geliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Bodrum yeni yılda Paris’le yarışacak
- 2 Avşar Emaye ihracatı ile yıldızlaştı
- 3 İkbal Thermal Hotel & SPA dünya üçüncüsü
- 4 Artuk Aviation ihracata başlıyor
- 5 Atom Karınca’nın hedefi büyük
- 6 Avrupa’nın ilk ve tek yanmaz bandını ürettiler
- 7 Ödüllerini Bakan Varank’tan aldılar
- 8 Oruçoğlu Yağ Afyon’un gururu
- 9 Türkiye’nin ilk yeşil OSB’si olacak
- 10 Termal otellere örnek oluyor