Albert einstein kimdir
Albert Einstein ,14 Mart 1879 tarihinde Güney Almanya’da dünyaya geldi.Alman yasaları gereğince Albert evde dinsel eğitim aldı.

Einstein ailesi,Yahudiydi.Bu nedenle inançlarını çok belirgin bi biçimde sergilemiyorlardı.aile 1894 yılında İtalya'ya göç etmek zorunda kaldı.17 yaşına kadar Almanyada kalması durumunda askere gitmek zorunda olacağı için endişeleniyordu.Şiddetten nefret ediyordu.Savaşın insanlara
sadece zarar getirdiğini düşünüyor ve mecbur kaldığı için bir insanı öldürme fikrinden tiksiniyordu.Bu nedenle Münih'ten ayrılarak eğitimine İsviçre'de devam etti. Albert Einstein ,14 Mart 1879 tarihinde Güney Almanya'da dünyaya geldi.
Buraya kadar kısaca dünyayı sarsan teorinin mimarı Einstein'in hakkında kısa bir bilgi aktarımında bulunduk .Şimdi ise onun sansasyonel hayatına ve o müthiş teorisine göz atalım.
Son yıllara kadar görecelik kuramının yaratıcısı Albert Einstein konusunda gizliden gizliye bir kuşku vardı.Bazı bilim adamları açık açık olmasa da onun genel görecelik kuramının formüllerini ünlü Alman matematikçi David Hilbert ten çaldığını söylüyorlardı.son günlerdeki yeni kanıtlar Einstein'i tamamiyle aklıyor.Ve dünyayı değiştiren teorinin babası olduğunu kanıtlıyor.
O 1919 yılının soğuk 6 Kasım günü ,insanlık tarihinin en önemeli dönemeçlerinden biriydi.Lonra Kraliyet Topluluğunun başkanı ünlü İngiliz fizikçi Joseph John Thomson,günün olağan üstü toplantısı yer çekimi kuramının yaratıcısı Newton'un dev portresi altında açtığında ,tıklım tıklım salondan ses çıkmıyordu.Başkan kalın ve etkili sesiyle ,İngiliz astronom Arthur Stanley Eddington'un 29 Mart 1919 Gine'de çektiği Güneş tutulmasına ilişkin
fotoğraflarını Profesör albert Einstein 4 yıl önce yayımladığı genel görecelik teorisinin doğruladığını söyledi.Çünkü ışık ışınları gezegenimizin yanından geçerken bükülmüşlerdi. Başkan Joseph John Thomson sözlerini 'bu keşif Newtonun yer çekimi kanunundan sonraki en büyük keşiftir diyerek tamamladı.
EN SON HABERLER
- 1 Gençlere yeni istihdam kapısı
- 2 Dünyada bir ilk: Çocukların dijital hakları için tarihi sözleşme
- 3 Bakan Tekin’den 23 Nisan mesajı: Bilimi rehber vicdanı pusula edinin
- 4 Avustralya’da ikinci TMV okulu
- 5 Deniz Atı Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Denizatı Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 6 M İle Başlayan Futbolcular Kimler? Yerli ve Yabancı M İle Başlayan Futbolcu İsimleri
- 7 En iyi üniversiteler İrem’in peşinde! Görme engelliler için çalıştı dünyanın gözbebeği oldu
- 8 MEB duyurmuştu: 15 bin öğretmen atamasında branş dağılımı açıklandı
- 9 MEB duyurmuştu: 15 bin öğretmen atamasında branş dağılımı açıklandı
- 10 Uçağa Kaç ML Sıvı Alınır? Uçak Altı ve Kabin Bagaj Sıvı Taşıma Sınırı Nedir?