Salı 19.05.2015 11:12
Son Güncelleme: Salı 19.05.2015 13:29

AÖF - Açıköğretim sınav giriş belgesi ve sınav giriş yerleri (anadolu.edu.tr)

Aöf - Açıköğretim Sınav Giriş Yerleri belli oldu. AÖF final sınavına girecek adaylar sınav giriş yerlerini T.C numarası ve öğrenci numarası ile anadolu.edu.tr'den öğrenebilecek.

Uludağ Üniversitesi'ne açık öğretim geliyor

Uludağ Üniversitesi'nin bilgi işlem ağının kuvvetli olduğunu ifade eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, en kısa zamanda açık öğretim fakültesi kuracaklarını söyledi.

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilerin 23 Mayıs 2015 Cumartesi ve 24 Mayıs 2015 Pazar günleri yapılacak olan 2014-2015 öğretim yılı bahar dönemi dönem sonu sınavı için "Sınav Giriş Belgesi" yayınlandı. İşte AÖF sınav giriy belgesi ile ilgili ayrıntılar..

AÖF(Açıköğretim Fakültesi) Bahar Dönemi final sınavları 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak. AÖF final sınavlarına girecek öğrenciler sınav tarihlerinin açıklanmasıyla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav giriş yerlerini sorgulama ekranına akın etti.

Sınav Giriş Belgenizi www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresindeki "Giriş Yapmak İçin Tıklayınız" bölümünden TCKN ve şifreniz ile giriş yaparak öğrenci sayfanızdan ya da AÖF Bürolarından alabilirsiniz.
AÖF SINAV GİRİŞ YERİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

AÖF AÇIKÖĞRETİM SINAV TARİHLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bahar Dönemi Akademik Takviminde, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla değişiklik yapıldı. Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, seçimler nedeniyle İktisat ve İşletme Fakültelerinin akademik takviminde değişikliğe gidildiği bildirildi.
Bahar dönemi kayıt yenileme, ekle-sil internet başvuru ve kayıt tarihlerinin 23 Şubat-4 Mart, mazeretli kayıt süresinin ise 3-4 Mart olarak belirlendiği duyurulan açıklamada, "Af kapsamında kayıt 23 Şubat-1 Mart, mazeretli kayıt 28 Şubat-1 Mart, af ders ekleme 3-4 Mart, af ders ekleme mazeretli kayıtlar 4 Mart'a yapılacak. Bahar dönemi ara sınavı 18-19 Nisan, dönem sonu sınavı 23-24 Mayıs, tek ders sınavı ise 27 Haziran'da gerçekleştirilecek" ifadesi kullanıldı.

AÖF 2015 SINAV TARİHLERİ:
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24 - 25 Ocak 2015
Bahar Dönemi Ara Sınavı 18 - 19 Nisan 2015
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23-24 Mayıs 2015
2014-2015 Tek Ders Sınavı 12 Temmuz 2015
AÖF sınav yerleri ve giriş belgesi açıklandı. 2015 Bahar dönemi final sınavına girecek öğrencilerin heyecanla beklediği AÖF sınav yerleri ve giriş belgesi açıklaması AÖF'nin resmi sitesinden yapıldı.
Sakarya'da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) İktisat ve İşletme Fakülteleri'nde öğrenim gören ve dereceye girerek başarı elde eden öğrencilere 'başarı belgesi' verildi.Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney başkanlığındaki 10 öğretim görevlisinden oluşan heyet, illeri dolaşarak AÖF'te öğrenim gören ve bölüm ve programlarında dereceye girerek başarı elde eden öğrencilerle buluşuyor. Bu yıl 12. Buluşmayı Sakarya'da Orhangazi Kültür Merkezi'nde gerçekleştiren AÖF temsilcileri, İktisat ve İşletme Fakülteleri'nde öğrenim gören ve dereceye girerek başarı elde eden öğrencileri, başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Buluşma günlerinin 4 ay önce başladığını ve 81 ilde gerçekleştireceklerini ifade eden Güney, "Öğrencilerimizle buluşma, görüşme, belgelerini takdim etme ve bizimle görüşmek istedikleri konuları görüşme açısından buluşma günleri olarak nitelendiriyoruz bu toplantıları. Çok mutlu edici sonuçlara ulaştık. Açıköğretim sistemi kader mahkumlarından, çalışıp okuma fırsatı bulamayan öğrencilerimizle çok farklı bir alana sahibiz" dedi. AÖF'te öğrenim gören öğrencilere seslenen Güney, "Öğrencilerimizin öğrenimlerine farklı dallarda devam etmesini istiyoruz. Açıköğretim Fakültesi olarak gün geçtikçe daha fazla eğitim veriyoruz. Mümkünse yüksek lisans yapmalarını, farklı dallarda okumalarını istiyoruz" diye konuştu.

Program, öğrencilerin başarı belgelerini almasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Fakültesi'nin dünyada küresel bir üniversite olduğunu kaydederek, "Dünyanın neresinde bir Türk varsa onun ayağına kadar yüksek öğretim hizmeti götürme hedefimiz var" dedi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin 'öğrenci buluşmaları' Afyonkarahisar ile devam etti. Buluşmanın Afyonkarahisar ayağı, Afyon Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene, Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın yanı sıra Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, AÖF Fakülte Sekreteri İlker Usta ve Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları ile birlikte kentte Açıköğretim Fakültesini farklı bölümlerde derece ile bitirerek kendi alanlarında ilk 3'e giren öğrenciler katıldı. Töreninin açılışında konuşan Rektör Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nin 33 yılını doldurduğunu hatırlatarak, sistemde şuanda yaklaşık 2,5 milyon mezun verdiğini ve Türkiye'de ile birlikte hemen hemen dünyanın her yerinde 2 milyonun üzerinde öğrencisinin bulunduğunu belirtti. Açıköğretim Sisteminin büyük bir aile olduğunu vurgulayan Rektör Gündoğan, "Açıköğretim Sisteminin gerçekten Türkiye'ye çok büyük katkısı var. Kuruluşundan bugüne yaklaşık 2,5 milyon mezun verdi, bundan sonrada inşallah milyonlarca mezunu daha olacak" dedi.
"YURT DIŞINDA OKUYAN 15 BİNE YAKIN ÖĞRENCİMİZ VAR"
Rektör Gündoğan törendeki konuşmasına şöyle devam etti:
"Tabii ki fırsat eşitliği içerisinde ülkemizde yüksek öğretime geçiş şansı olmayan bir çok bireyi eğitim ve öğretimle buluşturduk. Çok şükür bizler sağlıklı insanlarız bunun yanında engelli vatandaşlarımızın hatta yatalak hastalarımızın bile ayağına kadar gidip evlerinde sınav yapan bir sistemden bahsediyoruz ya da hapishanelerde özgürlükleri kısıtlanan eğitim ve öğretime ulaşma şansı olmayan 2 binin üzerinde mahkum öğrencimiz var. Bizler onların da ayaklarına kadar giderek bu hizmeti onlara sunuyoruz. Şuanda yurt dışında okuyan 15 bine yakın öğrencimiz var. 20 binin üzerinde mezunumuz var. Bu serüven 1980'li yıllarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lefkoşa ile başladı, daha sonra Almanya'da Köln ile devam etti. Şuanda batı Avrupa'da 12 ülkede Londra'dan, Den Haag'a kadar, Brüksel'e, Paris'e kadar her yerde öğrencilerimiz var sınavlar yapıyoruz. Anadolu Üniversitesi artık küresel bir üniversite, dünyanın neresinde bir Türk varsa onun ayağına kadar yüksek öğretim hizmeti götürme hedefimiz var, inşallah önümüzdeki 2 yıl içerisinde üç tane İngilizce programı açacağız. Yani sadece Türk vatandaşlarına değil İngilizce konuşmak isteyenlere, İngilizce eğitimi almak isteyenlere de yine bu programlar aracılığı ile hizmet sunmaya çalışacağız." Konuşmaların ardından törene katılan ve dereceye giren öğrenciler, başarı belgelerini protokol üyelerinin elinden aldı.

SINAVLA İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMALAR
Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç bir gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.
Sınava girebilmeniz için gerekli olan belgeleri sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.
Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.
Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun.
Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.
Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.
Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
Öğrenci Kimlik Kartınız veya Öğrenci Tanıtım Kartınız yoksa Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgenizi AÖF Bürolarından temin edebilirsiniz.
Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.
Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.
SINAVDA UYULACAK KURALLAR
Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez.
Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.
Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.
Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.
Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.
Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.
Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır:
*Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,
*Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak,
*Alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak,
*Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,
*Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak,
*Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek,
*Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak,
*Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması,
*Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak.
Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler.
Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır.
Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız.
Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır.
Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.
Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz.
Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz.
Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız.
Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.
Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.
Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız.
Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır.
SINAV GEÇME NOTLARI
84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı

AÖF SORU VE CEVAPLARI
2001 yılından bu yana AÖF sınav soru ve cevaplarını e-Kitap formatında öğrencilere paylaşıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi AÖF soru ve cevapları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemi üzerinden öğrencilerle paylaşıldı. Öğrenciler T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak sisteme girip hem bu yıl ki, hem de geçmiş yıllardaki sorulara erişebiliyorlar.
AÖF SINAV SORU VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?
Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.
Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

ŞİFRE EZİYETİ BİTTİ
Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda harekete geçen üniversite yönetimi, öğrencilerin unuttukları şifrelerini saniyeler içinde alabilmesinin çözümünü buldu. AÖF'lü öğrenciler, şifrelerini almak için; "ogrenci.anadolu.edu.tr" adresinden "şifremi unuttum" linkine tıklıyor. Bu linke tıklayan öğrenciler, önlerine gelen sayfaya TC kimlik numaralarını giriyor ve şifreleri, sistemde kayıtlı olan cep telefonu numaralarına veya e-mail adreslerine saniyeler içinde geliyor.
Yaklaşık 1,5 milyon öğrenci tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin unuttukları şifrelerini kolaylıkla alabildiğini bildirdi. "Çağrı merkezlerindeki yoğunluğun nedenini araştırdığımız da şöyle bir sonuca ulaştık" diyen Güney, "Öğrencilerimiz şifrelerini unutuyorlar. Şifreleri unuttuklarında da şifreleri çağrı merkezlerinden almaya çalışıyorlar. Böyle olunca da çağrı merkezleri önemli sorulara cevap veremeyip şifre veren bir yere doğru gitmeye başlamış ve yoğunluğun en önemli nedeni "şifre vermek" olmuş. Biz de bunun üzerine bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız bu çalışmayı bitirdiler ve uygulamaya da koydular" dedi.
AÖF bahar dönemi final sınav tarihleri değişti. AÖF bahar dönemi vize sınavı 18-19 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak. Bahar dönemi final sınavı 7 Haziran seçimleri sebebiyle tarihinden 23-24 Mayıs tarihlerine alındı. AÖF sınav giriş belgesi için anadolu.edu.tr adresine girip sınav giriş belgesini indirebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.