Balkona Kumru Gelmesi Ne Anlama Gelir? Halk İnanışına Göre Balkona Kumru Yuva Yapması Neye İşarettir?
Gün içinde farkında olmadan yaptığımız, uğur veya uğursuzluk getirdiğine inandığımız hareketler vardır. Bu tür hareketler geçmişten günümüze kadar gelmiş inanışlara dayanır. Kara kedi görmek, merdiven altından geçmemek gibi zihnimizde yer etmiş birçok inanış vardır. Bu inanışlar arasında balkona kumru gelmesi ne anlama gelir ve halk inanışına göre balkona kumru yuva yapması neye işarettir gibi merak uyandıran sorular da vardır.

Geçmişten günümüze kadar gelen, bilimsel temellere dayanmayan bazı inanışlar vardır. Bu tür inançlara batıl inanç denilmektedir. Batıl inançlar, biz insanlar tarafından bilinmezlik karşısında oluşturulmuş bir anlam arayışıdır. Buna örnek olarak da kumru, güvercin veya kedi görmenin pek çok farklı anlamına denk gelebiliriz. Bu sebeple de balkona kumru gelmesi ne anlama gelir ve halk inanışına göre balkona kumru yuva yapması neye işarettir gibi sorulara cevap aranabilmektedir.
Balkona Kumru Gelmesi Ne Anlama Gelir?
Halk arasında balkona kumru gelmesi veya evin penceresine kumru konması gibi olaylar hayırlı bir işaret olarak yorumlanır. Eğer kumru çift olarak gelirse bu yakın zamanda bir evlilik olacak anlamında yorumlanır. Balkona gelen kumru ötüyor ise sevindirici bir haberin geleceği anlamında yorumlanır. Bu inanışın temelinde ise aslında bilinçaltımızda umut ve yenilik beklentisi içinde olduğumuz gerçeği yatmaktadır.
Halk İnanışına Göre Balkona Kumru Yuva Yapması Neye İşarettir?
Kumrular, tek eşli canlılardır. Halk arasında kumruların bu özelliği aile bağı ve sadakatle ilişkilendirilir. Kuş yuvası ise bereketi ve yeni bir hayatı temsil eder. Bu sebeple kumrunun balkona veya pencereye yuva yapması halk arasında hayırlı ve müjdeli olayların habercisi olarak yorumlanır.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Yusuf Tekin 'Genç Canlarımızla Muharrem Ayı Lokma Sofrası'nda' buluştu
- 2 MEB'den öğretmenler için yapay zeka destekli eğitim rehberi
- 3 TÜGVA’nın ‘Yaz Okulu’ başladı
- 4 MEB'den yeni uygulama! YKS ve LGS adayları için 30 binden fazla "Tercih Danışmanlığı Birimi" oluşturdu
- 5 Dijital dünyada çocuklarınızı yalnız bırakmayın! İşte 10 maddede alabileceğiniz önlemler
- 6 Ağrı’dan İstanbul’a teknoloji yolculuğu
- 7 e-YDS’de 3 bin 952 aday yarışacak
- 8 81 ilde Bilim Kafe etkinlikleri düzenlendi
- 9 Kalem Pil ve İnce Pil Farkı Nedir? Kalem ve İnce Pil Aynı Mı, Farklı Mı?
- 10 Hedef 1 milyon uluslararası öğrenci