Başucu Nasıl Yazılır? TDK'ye Göre Baş Ucu Doğru Yazılışı Birleşik Mi, Ayrı Mı?
Başucu nasıl yazılır konusu son zamanlarda birçok kişinin araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Türkçemizde çok sayıda sözcük bulunmaktadır. Bu sözcüklerin bazıları ayrı yazılırken bazıları ise birleşik şekilde yazılmaktadır. Başucu kelimesi de yazım konusunda en sık karıştırılan sözcüklerden biridir. Peki, başucu nasıl yazılır? TDK baş ucu doğru yazılışı birleşik mi, ayrı mı? Konuyla ilgili tüm detaylar yazımızın devamında.

Başucu kelimesi yazılışında yanlışlık yapılan sözcüklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Konuşurken yapılan yazım hataları fark edilmemektedir. Ancak yazarken yapılan yazım hataları çok önemlidir. Bu yüzden sözcüklerin doğru yazılışının bilinmesi gerekmektedir. Bu yazımızda sizler için başucu nasıl yazılır, TDK baş ucu doğru yazılışı birleşik mi, ayrı mı gibi soruların yanıtlarına yer verdik.
Başucu Nasıl Yazılır?
Türkçemizde bulunan kelimelerin yazılış biçimlerinin doğru bir şekilde öğrenilmesi son derece önemli bir konudur. Özellikle yazılı iletişimlerde bazı kelimelerin yanlış yazılması mana açısından değişime sebep olabilmektedir. Bu yüzden sözcüklerin doğru yazılışının mutlaka öğrenilmesi gerekmektedir. Başucu sözcüğü de yazım hatası yapılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumuna göre başucu kelimesinin doğru yazılışı şu şekildedir:
- Başucu – doğru kullanım
- Baş ucu – yanlış kullanım
TDK Baş Ucu Doğru Yazılışı Birleşik Mi, Ayrı Mı?
TDK'ya göre başucu kelimesinin birleşik bir şekilde yazılması gerekmektedir. Bu kelimesinin baş ucu şeklinde ayrı yazımı yanlıştır. Bu sözcük ayrı yazıldığında ortaya iki farklı kelime çıkmaktadır. Bu yüzden bu sözcüğün doğru yazılış şekli birleşik yani "başucu" şeklindedir. Başucu sözcüğünün doğru yazımı ile ilgili birkaç örnek cümle kurmamız gerekirse:
- Eve gelince kıyafetlerini çıkarıp yatağın başucuna koydu.
- Her gece yatmadan önce başucumdaki ışığı muhakkak kapatırım.
EN SON HABERLER
- 1 Sınava 1 ay kaldı... Ders ders LGS taktikleri
- 2 Geleceğin iklim elçileri
- 3 ALES başvuruları başladı
- 4 Kaşık Çatal Hangi Elle Tutulur? Sofra Adabına Göre Yemek Yerken Çatal ve Kaşık Hangi Elle Kullanılır?
- 5 Bıçak Hangi Elle Tutulur? Sofra Adabına Göre Yemek Yerken Bıçak Hangi Elle Kullanılır?
- 6 Yemek Bittikten Sonra Çatal Bıçak Nasıl Konulur? Sofra Adabına Göre Yemekten Sonra Çatal Bıçak Nasıl Bırakılır?
- 7 Peygamberler Şehri Olarak Bilinen İlimiz Hangisidir? Peygamberler Şehri Neresidir?
- 8 Mantı Çeşitleri ve İsimleri - Uluslararası Mantı Çeşitleri Nelerdir?
- 9 Sere Serpe Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Sereserpe Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 10 Efsanevi Kuşların İsimleri - Mitolojik Kuşların İsimleri Nelerdir?