Erzurum Nerede, Hangi Bölgede? Erzurum Hangi İllere Yakın ve Kaç İlçesi Var?
Dadaşlar Diyarı olarak bilinen Erzurum’un coğrafi önemine derslerde ve sınavlarda sıkça değinilmektedir. Kış turizminin yoğun olarak yaşandığı Erzurum hakkında öğrenciler tarafından birçok soru sorulmaktadır. Bu sorular arasında Erzurum nerede, hangi bölgede, Erzurum’un ortalama nüfusu nedir, kaç ilçesi var gibi sorular da yer almaktadır.

Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan Erzurum, Dadaşlar Diyarı olarak da bilinmektedir. Özellikle soğukluğu ile ön plana çıkan bu ilimizin yüz ölçümü 25.005 km2 dir ve Türkiye'nin en büyük dördüncü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ise en büyük üçüncü ilidir. Bu ilin deniz seviyesinden yüksekliği 1.853 metredir ve il plaka kodu 25'tir
ERZURUM NEREDE?
Dadaşlar Diyarı olarak da bilinen bu ilimiz Türkiye'nin yedi bölgesinden biri olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. Bu ilimizin bazı ilçeleri ise Karadeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. Erzurum iline komşuluk eden şehirlerimiz ise; kuzey sınırından Artvin ve Rize, kuzeydoğu sınırından Ardahan, batı sınırından Bayburt ve Erzincan, doğu sınırında Kars ve Ağrı, güney sınırında Bingöl ve Muş bulunmaktadır.
ERZURUM HANGİ BÖLGEDE?
Soğuk havası ile ünlenmiş şehirlerimizden biri olan Erzurum, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır. Fakat bu ilimizin 8 tane ilçesi Karadeniz Bölgesi'nde bulunmaktadır. Erzurum ilini çevreleyen illerimiz ise; Rize, Artvin, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Ağrı Kars, Bingöl ve Muş'tur.
ERZURUM NÜFUSU
Erzurum, Türkiye nüfus sıralamasında 30. sırada yer almaktadır. 30. sırada yer alan bu ilimizin nüfusu 758.279'tur. Bu nüfusun 379.618'i kadın, 378.661'i erkek nüfus olarak karşımıza çıkmaktadır.
ERZURUM İLÇELERİ
Erzurum ilimize bağlı olan 20 adet ilçe bulunmaktadır. Bu ilçeler:
- Aziziye (merkez)
- Palandöken (merkez)
- Yakutiye (merkez)
- Aşkale
- Çat
- Hınıs
- Horasan
- İspir
- Karaçoban
- Karayazı
- Köprüköy
- Narman
- Oltu
- Olur
- Pasinler
- Pazaryolu
- Şenkaya
- Tekman
- Tortum
- Uzundere'dir.
EN SON HABERLER
- 1 6.7 milyon öğrenci üniversite sırasında
- 2 Ara tatilde dijital detoks yapın
- 3 ‘Kütüphaneler önceliğimiz’
- 4 YÖK Başkanı Erol Özvar'dan 'Yapay Zeka' açıklaması: Mevzuat hazırlanacak!
- 5 Mesleki eğitime dönüştürücü hamle
- 6 LGS 14 Haziran’da yapılacak
- 7 Bakan Tekin duyurdu: LGS 14 Haziran Pazar günü yapılacak
- 8 Bakan Tekin: Türkiye'de okuma kültürünü geliştirmek konusunda ciddi adımlar atmak istiyoruz
- 9 Gerçek tatilin formülü: Az ekran, bol gün ışığı
- 10 Öğrencilere müjde: Beslenme desteği genişletildi


