Her Yer Nasıl Yazılır? TDK Açıklaması İle Her Yerde Doğru Yazılışı Birleşik Mi, Ayrı Mı?
Türkçede sıklıkla karıştırılan kelimeler vardır. Bunlardan bazıları yazılmaması gereken şekilde yazılır ve toplum genelinde o şekilde doğru kabul edilir. TDK yanlış bilinen dil bilgisi ve yazım kuralları ile ilgili tüm doğruları bize gösteren bir kaynaktır. Bu açıdan TDK pek çok kişi için kurtarıcı konumundadır. Ancak her kelimenin tek bir doğru yazımı vardır. Karıştırılan kelimelerden biri her ‘yer'dir. Her yer TDK'ya göre nasıl yazılır? Her yer birleşik mi yazılır ayrı mı? İşte, her yer kelimesinin doğru yazılışı...

Her yer kelimesi bütün her şeyi kapsayıcı bir bölgedeki tüm alanı ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. Ancak her yer kelimesi de diğer pek çok kelime gibi yanlış yazılabilmektedir. 'Heryer' şeklinde birleşik ya da 'her yer' şeklinde ayrı olarak iki farklı kullanımı görebilmek mümkün. Ancak bu kullanımlardan sadece birisi TDK için geçerlidir. Peki, her yer nasıl yazılmalı? Her yer kelimesinin doğru yazılışı nedir?
Her Yer Nasıl Yazılır?
Her yer kelimesinin doğru yazımı karıştırılabilmektedir. Her yerin doğru yazımını öğrenebilmek için başvurduğumuz kaynak TDK'dır. TDK'ya göre her yer kelimesi ayrı şekilde yazılmaktadır. 'Heryer' şeklindeki kullanım yanlıştır.
Her Yerde Nasıl Yazılır?
Her yer kelimesi TDK'ya göre ayrı yazıldığından her yerde kelimesi de ayrı şekilde yazılır. Yer kelimesine de ekinin gelmesi kelimenin birleşik yazılacağı anlamına gelmez. Kelimedeki de eğer ek ise birleşik bağlaç ise ayrı yazılır. Örneğin, 'her yerde seni aradım' derken de eki birleşik yazılırken 'her yer de burası gibi' derken ki de bağlaç olduğundan ayrı yazılır.
Her Yer TDK Yazımı
- Her Yer( Doğru)
- Heryer(Yanlış)
Her Yer Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı
- Elektrikler kesildiği için her yer karanlık oldu. (Doğru)
- Heryerde seni aradım( Yanlış)
EN SON HABERLER
- 1 Çocuklara deprem nasıl anlatılmalı? İşte uzmanlardan ailelere tavsiyeler
- 2 Çevrenin minik kahramanları
- 3 Türk üniversiteleri Asya’nın en iyileri arasında
- 4 Darüşşafaka sınavı için geri sayım
- 5 Red Flag Ne Demek? Sosyal Medyada Red Flag Ne Anlama Gelir?
- 6 45 Numara Ayakkabı Kaç Cm? Klasik ve Spor Ayakkabıda 45 Numara Ayak Kaç Cm Olur?
- 7 41 Numara Ayakkabı Kaç Cm? Klasik ve Spor Ayakkabıda 41 Numara Ayak Kaç Cm Olur?
- 8 Derebeylik Olarak Bilinen Yönetim Şekli Nedir? Derebeylik Hangi Yönetim Şeklidir?
- 9 Pilates Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Doğru Yazılışı Pilates Mi Plates Mi?
- 10 Mesai Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Doğru Yazılışı Mesai Mi, Mesayi Mi?