Kırç Nedir? Kırç Nasıl Oluşur, Ne Zaman ve Kaç Derecede Düşer?
Kırç ne demek sorusunu araştırdığınızda söz konusu kelimenin sıklıkla kullanılan bir kelime olmadığı dikkat çeker. Kırç nedir araştırmasında bu kelimenin esasında coğrafya ve fizikle ilgili bir terim olduğunu anlarsınız. Kırç kaç derecede düşer sorusu da buradan ortaya çıkar. Kırç ne zaman düşer sorusu da bu kapsamda araştırılır. Kırç nasıl oluşur ve kırağıdan farkı ne gibi konunun merak edilenlerini sizler için araştırdık.

Kırç nedir konusunu araştırırken TDK sözlüğünü de kullanabilirsiniz. Bu kaynaktan yola çıkarak aynı zamanda kırçın kırağıdan farkı ne sorusuna da cevap bulacaksınız. Kırç ne demek sorusunu coğrafya kaynaklarından da araştırabilirsiniz. Kırç kaç derecede düşer sorusunun fizik ile de bağlantısı vardır. Kırç ne zaman düşer sorusunun da mevsimsel olarak araştırılması gerekir. Kırç nasıl oluşur sorusunun cevabı yazımızın devamında.
Kırç Nedir?
Kırç, özellikle kış aylarında, havanın sisli olduğu zamanlarda ağaç dallarının buz tabakası ile kaplanmasını ifade eder. Kırç kelimesini "donmuş sert kar" olarak da tanımlayabiliriz. Kırç, Türkçede çok kullanılan bir kelimedir. Kelimenin anlamını daha çok orta yaş üzeri kişiler bilir. Yeni neslin kelimenin anlamına hâkim olduğunu söyleyemez. Kullanım itibariyle de eski neslin bu kelimeyi daha çok kullandığı görülür.
TDK sözlüğünde de kırç kelimesinin anlamına yer verilmiştir. Söz konusu kaynakta kırç, "soğuk havalarda oluşan buz tabakası" şeklinde tanımlanmıştır. Kelimenin anlamını bilerek doğru şekilde kullanılması çok önemlidir.
Kırç Nasıl Oluşur?
Kırç oluşması için kış döneminde olunması ve havanın sisli olması gerekir. Bu tür havalarda ağaç dallarında buzlanma görülür. Kar yağmadan oluşan bu buz kütlesinin nedeni yoğunluk farkıdır. Söz konusu oluşumun kırağı ile karıştırıldığı da görülür. Kırağı da yoğunluk farkından kaynaklı oluşan, kar benzeri bir oluşumdur. Kırç ise daha çok buz tabakasına benzer. Ayrıca kırç daha çok ağaç dallarında oluşurken kırağı çim, çatı araba üzeri gibi alanlarda görülebilir.
EN SON HABERLER
- 1 MEB'den yeni uygulama! YKS ve LGS adayları için 30 binden fazla "Tercih Danışmanlığı Birimi" oluşturdu
- 2 Dijital dünyada çocuklarınızı yalnız bırakmayın! İşte 10 maddede alabileceğiniz önlemler
- 3 Ağrı’dan İstanbul’a teknoloji yolculuğu
- 4 e-YDS’de 3 bin 952 aday yarışacak
- 5 81 ilde Bilim Kafe etkinlikleri düzenlendi
- 6 Kalem Pil ve İnce Pil Farkı Nedir? Kalem ve İnce Pil Aynı Mı, Farklı Mı?
- 7 Hedef 1 milyon uluslararası öğrenci
- 8 Akademisyenler halkla buluşuyor
- 9 Evliya Çelebi’nin Seyahatname’si resme döküldü
- 10 KPSS başvuruları başladı