Perşembe 08.02.2019
Son Güncelleme: Cuma 08.02.2019

Liseli öğrenciden gıda icadı

İZMIR'DE lise öğrencisi Bartu Altınsoy, mürekkep balığından siyah yoğurt üretti. Okulundaki bilimsel çalışmalarda besleyici değeri yüksek, mikroplara karşı önleyici özellikleri bulunan yoğurdu üreten Altınsoy, "Bir yıl süren denemeler sonucunda siyah yoğurt yapmayı başardım. Herkes kendi evinde yapabilir. Şifa özelliği yüksek" dedi. İzmir Bahçeşehir Koleji'nde okuyan 16 yaşındaki Altınsoy yoğurdun renginin neden beyaz olduğunu merak etti. Farklı renkte besleyici ve organik yoğurt yapabilmenin mümkün olup olmadığı konusunda çalışmaya başladı. Mürekkep sübye olarak bilinen siyah kalamar balığından organik malzeme üreten Altınsoy, yoğurt gibi tadı ve kıvamı olan yiyeceği üretti. Öğretmenleri tarafından da desteklenen projeyle bağışıklığı güçlendiren, son derece sağlıklı bir yoğurt icat etti. Siyah yoğurdun antioksidan özelliği olduğunu belirten Altınsoy, "Siyah yoğurt amino asitler ve amonyum tuzu bakımından zengindir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.