Mantar Prokaryot Mu? Mantarlar Ökaryot Mu, Tek Hücreli Mi?
Fungi aleminin üyeleri incelendiği takdirde “Mantar prokaryot mu?” gibi yaygın olarak araştırılan bir soru yanıtlanabilir. Bu soru yanıtlandığı zaman “Mantarlar ökaryot mu prokaryot mu?” diyen kişiler direkt olarak doğru cevaba ulaşabilir. Bununla birlikte ele alınan canlı grubunun farklı üyelerine dair öne çıkan “Şapkalı mantarlarda prokaryot hücre var mıdır?” sorusu da ayrı bir başlıkta yanıtlanmalıdır.

"Mantar prokaryot mu?" sorusunun cevaplarına ulaşmak isteyen kişilere bu canlıların temel özelliklerinden söz edilmesi gerekir. Böylelikle "Mantarlar ökaryot mu prokaryot mu?" diyenlere bu canlı grubunun her bir üyesinin hücre yapısı açıklanabilir. Daha sonra pek çok kişinin detaylı bilgi almak istediği bir konuya yönelik olan "Şapkalı mantarlarda prokaryot hücre var mıdır?" sorusu da cevaplanabilir.
Mantar Prokaryot Mu?
Fungi aleminin üyesi olan mantarların birçok çeşidi vardır. Bunlar arasında maya, şapkalı mantar ve küf mantarı gibi canlılar yer alır. Dolayısıyla bu canlı grubunun yalnızca şapkalı mantarlar ile sınırlı kalmadığı bilinmelidir. Bu bağlamda "Mantarlar ökaryot mu?" sorusu yanıtlanırken Fungi aleminin her bir üyesi dikkate alınmalıdır. Mantarlar çok sayıda tek ve çok hücreli ökaryotik canlının yer aldığı bir alemdir. Yani hareketsiz olan ve fotosentetik olmadığı bilinen bu canlılar ökaryotik hücre yapısına sahiptir. Bu nedenle "Mantarlar prokaryot mu?" sorusuyla araştırma yapmaya başlayan kişilere "hayır" şeklinde yanıt verilmelidir.
Şapkalı Mantarlarda Prokaryotik Hücre Var Mıdır?
Heterotrof olan ve klorofil taşımayan mantarların pek çok canlıyı kapsadığı görülür. Bunlara küf, maya ve şapkalı mantarlar örnek verilebilir. Genel olarak Fungi aleminin üyesi olan mantar türlerinin çok veya tek hücreli ökaryotik canlılardan oluştuğu söylenebilir. Bununla birlikte bu alemin üyeleri arasında yer alan şapkalı mantarların prokaryotik hücreye sahip olup olmadığı sıklıkla araştırılır. Ancak şapkalı mantarlar da Fungi aleminin üyeleri arasında olup, çok hücreli ökaryotik canlılardandır. Bu nedenle şapkalı mantarlarda prokaryotik hücre olmadığı söylenmelidir.
EN SON HABERLER
- 1 MEB'den yeni uygulama! YKS ve LGS adayları için 30 binden fazla "Tercih Danışmanlığı Birimi" oluşturdu
- 2 Dijital dünyada çocuklarınızı yalnız bırakmayın! İşte 10 maddede alabileceğiniz önlemler
- 3 Ağrı’dan İstanbul’a teknoloji yolculuğu
- 4 e-YDS’de 3 bin 952 aday yarışacak
- 5 81 ilde Bilim Kafe etkinlikleri düzenlendi
- 6 Kalem Pil ve İnce Pil Farkı Nedir? Kalem ve İnce Pil Aynı Mı, Farklı Mı?
- 7 Hedef 1 milyon uluslararası öğrenci
- 8 Akademisyenler halkla buluşuyor
- 9 Evliya Çelebi’nin Seyahatname’si resme döküldü
- 10 KPSS başvuruları başladı