Motto Ne Demek? Motto Kelimesinin Anlamı ve Kökeni Nedir?
Kökeni Latince’ye dayanan motto sözcüğü son yılların dilimize yerleşmiş yabancı kökenli kelimeleri arasında yer alıyor. Bazen bilerek, bazen bilmeyerek kullanılan bu kelime, motto ne demek, motto yerine ne kullanılır gibi sorularla araştırılıyor. Motto kelimesinin anlamı nedir sorusuna yanıt arayan birçok kişi bu sorunun örnek kullanımlarını da merak ediyor. Motto anlamı araştırılırken, hayat mottosu ve günün mottosu kalıpları da inceleniyor. İşte bu kelimeyle ilgili merak edilenler.

Yabancı dillerden alıntı kelimeler, özellikle gençler arasında hızla yayılıyor. Çoğu gencin konuşma dilinde Türkçe kelimeler kadar tercih ettiği İngilizce kelimelerden biri de motto sözcüğü. Bu kelimenin anlamını bilmeyen ve sözcüğü doğru şekilde kullanmak isteyenler, motto anlamı, motto ne demek gibi sorgularla araştırma yapıyor. Hayat mottosu ve günün mottosu gibi yarı İngilizce yarı Türkçe tamlamalarda yer alan bu kelime, motto kelimesinin anlamı nedir diye merak ediliyor. İşte bu kelime hakkında detaylı bilgi.
MOTTO ANLAMI
Kökeni Latince muttum "söz, lakırdı" sözcüğüne dayanan bu kelime, önce motto şeklini alarak İtalyanca'ya, oradan da bu halini koruyarak İngilizce'ye geçmiştir. İngilizce'de "düstur, slogan" anlamını kazanan bu sözcük dilimize de İngilizce'deki kullanımıyla dahil olmuştur.
MOTTO NE DEMEK TDK
Motto kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu sözlüğünde de "Düstur, özdeyiş, slogan" karşılıklarıyla verilmiştir. Bu kelime dilimize yerleşen İngilizce sözcüklerden biri olup Türkçe cümlelerde İngilizce anlamıyla yer alır.
MOTTO YERİNE NE KULLANILIR?
Motto yerine kullanılabilecek sözcükler mottonun eş anlamlılarıdır. Aforizma, özdeyiş, slogan, vecize sözleri motto kelimesi yerine kullanılabilir. Örneğin "günün aforizması", "günün özdeyişi" gibi.
HAYAT MOTTOSU NE DEMEK?
Hayat mottosu ya da diğer bir deyişle hayat felsefesi, hayatı anlama ve yaşama biçimi anlamına gelir. Herkesin kendine ait bir hayat mottosu vardır. Zira herkesin hayatı algılama ve hayattan keyif alma şekli farklıdır.
GÜNÜN MOTTOSU NE DEMEK?
İnternette pek çok site ve sosyal medya platformlarında yer alan pek çok sayfa, günün mottosu başlığı altında her güne bir özlü söz, motivasyon mesajı, aforizma veya slogan paylaşımı yapıyor. Bu paylaşımlar takipçilerinin hayata bakış açısına yön veriyor. Özetle, okuyanların hayatına dokunmak ve düşündürmek amacıyla günlük olarak paylaşılan bu tip fikirlere günün mottosu adı verilir.
EN SON HABERLER
- 1 Kaşık Çatal Hangi Elle Tutulur? Sofra Adabına Göre Yemek Yerken Çatal ve Kaşık Hangi Elle Kullanılır?
- 2 Bıçak Hangi Elle Tutulur? Sofra Adabına Göre Yemek Yerken Bıçak Hangi Elle Kullanılır?
- 3 Yemek Bittikten Sonra Çatal Bıçak Nasıl Konulur? Sofra Adabına Göre Yemekten Sonra Çatal Bıçak Nasıl Bırakılır?
- 4 Peygamberler Şehri Olarak Bilinen İlimiz Hangisidir? Peygamberler Şehri Neresidir?
- 5 Mantı Çeşitleri ve İsimleri - Uluslararası Mantı Çeşitleri Nelerdir?
- 6 Sere Serpe Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Sereserpe Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 7 Efsanevi Kuşların İsimleri - Mitolojik Kuşların İsimleri Nelerdir?
- 8 Anabilim Dalı Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Ana Bilim Dalı Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 9 Ana Sınıfı Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Anasınıfı Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 10 Biber Çeşitleri ve İsimleri - Türkiye’deki Yeşil, Kırmızı ve Acı Biber Türleri Nelerdir?