Oktay Rifat Horozcu Kimdir? Oktay Rıfat Horozcu Şiirleri, En Önemli Eserleri, Hayatı ve Sanat Anlayışı
Türk şiirinin sevilen isimlerinden olan Oktay Rıfat Horozcu kimdir? Birçok şiir sever tarafından merak edilen bir sorudur. Bunun yanında Oktay Rıfat Horozcu hayatı, edebi kişiliği konuları da Horozcu'nun şiirleri ve eserleri kadar dikkat çekicidir. Hayatına birçok farklı eser sığdırmasıyla Türk edebiyatına büyük katkıları olan Oktay Rıfat Horozcu hangi akım ve topluluğa dahil olduğu da akıllara soru işareti bırakır. Oktay Rıfat Horozcu kimdir bilmek isteyenler haberimizin devamına bekleriz.

Oktay Rıfat Horozcu kimdir? Bu soru şiir sevenler için Horozcu'nun şiirleri ve eserleri kadar merak konusudur. Bunu bilmek için Oktay Rıfat Horozcu hayatı bizlere gereken cevabı verecektir. Şair, oyun ve roman yazarı olan Horozcu için araştırmamızı yaptık. Türk şiirinin en büyük ve en çok sevilen şairleri arasında yer alan Oktay Rıfat Horozcu hangi akım ve topluluğa dahil olduğunu da bulduk. Gelin hep beraber Oktay Rıfat Horozcu kimdir başta olmak üzere akıllara takılan soruların cevaplarına bakalım.
Oktay Rıfat Horozcu Kimdir? Oktay Rıfat Horozcu Hayatı
1914 Trabzon doğumlu olan Horozcu Cumhuriyet dönemi yazarlarından birisidir. Şair Nazım Hikmet'in kuzeni olarak da bilinir. Öğrenim hayatını bitirdikten sonra zabıt katipliği, avukatlık gibi farklı meslekler yapmıştır. Aynı anda edebi hayatında sürdürmüştür. 1988 yılında İstanbul'daki vefatına kadar da sürdürmeye devam etmiştir.
Oktay Rıfat Horozcu Edebi Kişiliği
İlk başlarda toplumcu eserler veren Horozcu, sonraları bireyselciliğe ve gerçeküstücülüğe yönelmiştir. Şiirlerinde her daim kendini yenilemiştir. Sanat toplum içindir anlayışıyla Garip akımının önemli isimlerinden biri olmuştur. Fakat sonraları bu akımdan sıyrılan Horozcu, sanat sanat içindir anlayışını benimseyerek İkinci YVeni akımına dahil olmuştur. Dahil olduğu akım ne olursa olsun şiirlerinde lirizm her dönem var olmuştur.
Oktay Rıfat Horozcu Eserleri
Şiir: Güzelleme, Yaşayıp Ölmek, Kargayla Tilki, Çobanıl Şiirler, İkilik, Elifli, Aşk ve Avarelik Üzerine Şiirler, Dilsiz ve Çıplak, Âşık Merdiveni, Perçemli Sokak, Aşağı Yukarı, Elleri Var Özgürlüğün, Denize Doğru Konuşma, Koca Bir Yaz, Bir Cigara İçimi
Roman: Bay Lear, Danaburnu, Bir Kadın Penceresinden
Tiyatro: Oyun İçinde Oyun, Atlar ve Filler, Yağmur Sıkıntısı, Çil Horoz, Zabit Fatma'nın Kuzusu
EN SON HABERLER
- 1 Kaşık Çatal Hangi Elle Tutulur? Sofra Adabına Göre Yemek Yerken Çatal ve Kaşık Hangi Elle Kullanılır?
- 2 Bıçak Hangi Elle Tutulur? Sofra Adabına Göre Yemek Yerken Bıçak Hangi Elle Kullanılır?
- 3 Yemek Bittikten Sonra Çatal Bıçak Nasıl Konulur? Sofra Adabına Göre Yemekten Sonra Çatal Bıçak Nasıl Bırakılır?
- 4 Peygamberler Şehri Olarak Bilinen İlimiz Hangisidir? Peygamberler Şehri Neresidir?
- 5 Mantı Çeşitleri ve İsimleri - Uluslararası Mantı Çeşitleri Nelerdir?
- 6 Sere Serpe Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Sereserpe Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 7 Efsanevi Kuşların İsimleri - Mitolojik Kuşların İsimleri Nelerdir?
- 8 Anabilim Dalı Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Ana Bilim Dalı Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 9 Ana Sınıfı Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Anasınıfı Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 10 Biber Çeşitleri ve İsimleri - Türkiye’deki Yeşil, Kırmızı ve Acı Biber Türleri Nelerdir?