Palmira Antik Kenti Nerede? Palmira Antik Kenti Hangi Medeniyete Ait ve Ne Zaman İnşa Edildi?
UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınan ve Orta Doğu'daki tarihi kalıntılardan biri olan Palmira Antik Kenti nerede öğrenmek isteyenler olabilir. Eski çağlarda ticari ve dini bir merkez görevi gören kentin diğer isimleri, Tedmur ve Tadmur'dur. Batı'da "Palmyra" olarak bilinen Palmira Antik Kenti hangi medeniyete ait ve ne zaman inşa edildi ziyaretçiler tarafından araştırılmalıdır.

Palmira Antik Kenti nerede diye düşünenler için burası Suriye'de yer alır. "Çölün Gelini" olarak anılmasının nedeni ise antik çağlarda ticari kervanlar için bir geçiş noktası olmasıdır. Tarihte Roma İmparatorluğu'nun hakimiyeti altına giren kent, daha sonradan Aramilerin gelmesiyle birlikte Yunan, Roma ve Pers kültüründen etkilenmeye başlamıştır. Daha iyi anlaşılması için Palmira Antik Kenti hangi medeniyete ait ve ne zaman inşa edildi bilinmelidir.
Palmira Antik Kenti Nerededir?
Suriye'nin Humus şehrinde bulunan Palmira Antik Kenti, aynı zamanda Suriye Çölü'nün üzerindedir. Harabe bir durumda olsa da bazı kalıntılar varlığını sürdürmeye devam etmektedir. Şam'a, Humus'a ve Fırat'a çok yakın bir vahaya kuruludur. İpek Yolu üzerinde bulunduğundan dolayı o dönemin tüccarları için ayrı bir öneme sahiptir. "Çölün Gelini" olarak bilinen bu kentin Babil tabletlerinde geçen diğer isimleri, Tedmur, Tedmür, Tadmur ve Tudmur'dur. İbranicede Tadmur, bir çöl şehrini ifade eder. Aramice ve Süryanicede "mucize" anlamını taşır. Palmyra adını ise il olarak Romalılar vermiştir. Şehir, Roma ve Yunan kaynaklarına göre 1. yüzyılda kurulmuştur. Kent, farklı pek çok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle Arami, Greko-Romen ve Arap kültürlerinin izlerini taşır. 1. yüzyılın ortalarına doğru önem kazanan Palmira, ilk olarak Roma İmparatorluğu'na bağlanmış ve daha sonra Aramilerin etkisi altına girmiştir. Tarih boyunca Romalıların, Yunanların, Sasanilerin, Bizanslıların ve Osmanlıların toprağı olmuştur.
Palmira Antik Kenti'ne Nasıl Gidilir?
Suriye'ye bağlı Humus ilindeki Palmira Antik Kenti, yıllardır süren iç savaş nedeniyle tahrip edilmiştir. Bölgede yaşanan çatışmalar ile huzursuzluktan dolayı turizme kapanmış ve erişilemez bir konum haline gelmiştir. Halihazırda bir savaş bölgesinde bulunmasından ötürü yerli ve yabancı turistlerin gitmesi oldukça zordur. Şehrin içindeki antik tiyatro, tapınaklar, anıtlar, heykeller, sütunlar, mezarlar ve diğer eserler, savaş nedeniyle hasara uğramıştır. Yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan şehrin geleceği ise endişe vericidir.
EN SON HABERLER
- 1 1 Kw Kaç Beygir Gücüne Eşit? 1 Kw Kaç HP (Beygir Gücü) Eder, Nasıl Hesaplanır?
- 2 ÖSYM, YKS kılavuzunda engelli adaylara ilişkin sağlık şartlarını güncelledi
- 3 Menemen Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Doğru Yazılışı Menemen Mi, Melemen Mi?
- 4 SABAH Açıklıyor... Yeni müfredatın lise eğitimi: Esnek model az ders yükü
- 5 Ustalar çırak bulamıyor
- 6 Güçlü aile, güçlü toplum için akademiyle işbirliği
- 7 Balıklar Yüzmekten Yorulur Mu? Akvaryum Balıkları Yüzmeyi Bırakır Mı?
- 8 Balıklar Uyur Mu? Akvaryum ve Japon Balıkları Kaç Saat Uyur?
- 9 ‘5 tane daha’ tekniğiyle netleri artırın
- 10 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı