Ta Ki Nasıl Yazılır? TDK Taki Doğru Yazılışı Birleşik Mi, Ayrı Mı?
Ta ki nasıl yazılır sorusu, pek çok kişinin internet üzerinden yanıtını aradığı sorulardan biridir. Günlük hayatta özellikle birleşik yazılan sözcüklerin yazımında çok sık yanlış yapılmaktadır. Ta ki sözcüğü de günümüzde sıklıkla yazımıyla ilgili yanlış yapılan kelimeler arasında yer alır. Peki, ta ki nasıl yazılır? TDK taki doğru yazılışı birleşik mi, ayrı mı? Merak edilen tüm bu soruların cevapları yazımızın devamında.

Kelimelerin doğru bir şekilde yazılıp telaffuz edilmesi son derece önemli bir konudur. Yanlış yazılan çoğu sözcükte mana değişmesi yaşanabilmektedir. Bu yüzden kelimelerin doğru yazılışının mutlaka öğrenilmesi gerekir. Ta ki kelimesi de birçok kişinin doğru yazılışını merak ettiği sözcüklerden biridir. Bu yazımızda sizler için ta ki nasıl yazılır, TDK taki doğru yazılışı birleşik mi, ayrı gibi soruların yanıtlarını derledik.
Ta Ki Nasıl Yazılır?
Türk diline sahip çıkmak ve gerekli özeni göstermek hepimizin görevi olmaktadır. Bu yüzden en başta Türkçemizde bulunan sözcüklerin doğru yazılışını öğrenmemiz gerekmektedir. Son zamanlarda pek çok kişi ta ki kelimesinin yazılışını merak etmekte ve internet üzerinden konuyla ilgili araştırmalar yapmaktadır. Ta ki kelimesini bazı kişiler bitişik yazarken bazıları ise ayrı kullanmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre ta ki sözcüğünün doğru yazılışı şu şekildedir:
- Ta ki – doğru kullanım
- Taki – yanlış kullanım
TDK Taki Doğru Yazılışı Birleşik Mi, Ayrı Mı?
Türk Dil Kurumuna göre ta ki sözcüğü, "sonunda veya yeter ki" anlamlarını taşımaktadır. Türkçemizde çok sayıda sözcük yer aldığından çoğunun yazımı konusunda hata yapılmaktadır. TDK'ya göre ta ki kelimesi ayrı yazılması gereken sözcükler arasında yer almaktadır. Bu sözcüğün taki şeklindeki birleşik kullanımı doğru değildir. Ta ki kelimesinin doğru yazımı ile ilgili birkaç örnek cümle vermemiz gerekirse:
- Hayattan soğumuştu, ta ki onu görene kadar.
- Her şeyden elini eteğini çekmişti, ta ki tekrar âşık olana kadar.
EN SON HABERLER
- 1 Sınava 1 ay kaldı... Ders ders LGS taktikleri
- 2 Geleceğin iklim elçileri
- 3 ALES başvuruları başladı
- 4 Kaşık Çatal Hangi Elle Tutulur? Sofra Adabına Göre Yemek Yerken Çatal ve Kaşık Hangi Elle Kullanılır?
- 5 Bıçak Hangi Elle Tutulur? Sofra Adabına Göre Yemek Yerken Bıçak Hangi Elle Kullanılır?
- 6 Yemek Bittikten Sonra Çatal Bıçak Nasıl Konulur? Sofra Adabına Göre Yemekten Sonra Çatal Bıçak Nasıl Bırakılır?
- 7 Peygamberler Şehri Olarak Bilinen İlimiz Hangisidir? Peygamberler Şehri Neresidir?
- 8 Mantı Çeşitleri ve İsimleri - Uluslararası Mantı Çeşitleri Nelerdir?
- 9 Sere Serpe Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Sereserpe Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 10 Efsanevi Kuşların İsimleri - Mitolojik Kuşların İsimleri Nelerdir?