YKS’de bu hataları yapmayın: Olumsuz soru kökleri yanıltıyor
YKS’de adayları en çok “değildir”, “olamaz”, “yanlıştır” gibi olumsuz soru kökleri yanıltıyor. Sınavda bu ifadelere dikkat edin. Sorunun tamamını okuyun. Zihinden işlem yapmayın, soru kâğıdı üzerinde çalışın





KİTAPÇIK ÜZERİNDE ÇALIŞIN
5 MADDEDE NET ARTIRMA FORMÜLLERİ
Hafta sonu gerçekleştirilecek YKS'de bilgi düzeyi kadar sınav stratejisinin önemine dikkat çeken Bahçeşehir Koleji PDR Direktörü Sibel Durak netleri artırmak için sınav sırasında yapılması gerekenleri 5 maddede şöyle özetledi:
1- KODLAMA HER SORUDAN SONRA YAPILMALI: Bu kesinlikle bir zaman kaybı değildir. Kodlama için geçen süre bir ölçüde dinlenme süresidir. Bu zaman dilimi içinde zihniniz bir başka soruya geçmek için hazır hale gelir.
2- YANITINI BİLMEDİĞİNİZ SORUYU BOŞ BIRAKIN: YKS'de dört yanlış cevap, bir doğru cevabı eksilteceğinden yanıtını bilmediğiniz, seçenekleri eleyerek doğru cevaba ulaşamadığınız durumlarda soruyu boş bırakmanız daha doğru olacaktır.
3- ÇELDİRİCİ ŞIKKA DİKKAT: Tüm şıkları okuyun. Beş şıktan oluşan her sorunun, bir doğru cevabı, bir çeldiricisi, üç tane de yanlış şıkkı vardır. Cevabı bulduğunuzdan emin olup kalan şıkları okumadığınızda aslında 'çeldirici şıkka' gitmiş olabilirsiniz. Çeldirici şıklar doğru cevaba çok benzeyen ama doğru olmayan şıklardır. Dikkatli olmalısınız.
4- SORULARLA İNATLAŞMAYIN:
Bir soruya takılıp kalırsanız zamanı iyi kullanamayabilirsiniz. Zor soru yapan değil çok soru yapan kazanır. Çok kolay bir matematik sorusu ile çok zor matematik sorusu aynı puanı getirmektedir. Bu durum kendi içinde her ders için geçerlidir. Zaman kaybını önlemek amacıyla "Turlama Tekniği"ni uygulamak gerekir. İlk turda hemen yapabileceğin kolay soruları yap. Zamanını alacak ancak yapabileceğini düşündüğün soruların yanına bir artı işareti koy ve ilk turda kolay soruları bitirdikten sonra öncelikle bu sorulara dön.
5- UZUN SORULARDAN KORKMAYIN: Uzun ve karışık görünen sorulardan gözünüz korkmasın. Özellikle paragraf sorularında önce soru kökünü okuyun. Böylece paragrafı, hangi bakış açısından değerlendirmeniz gerektiğini bilecek ve doğru cevabı kolayca bulabileceksiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Gençlere yeni istihdam kapısı
- 2 Dünyada bir ilk: Çocukların dijital hakları için tarihi sözleşme
- 3 Bakan Tekin’den 23 Nisan mesajı: Bilimi rehber vicdanı pusula edinin
- 4 Avustralya’da ikinci TMV okulu
- 5 Deniz Atı Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Denizatı Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 6 M İle Başlayan Futbolcular Kimler? Yerli ve Yabancı M İle Başlayan Futbolcu İsimleri
- 7 En iyi üniversiteler İrem’in peşinde! Görme engelliler için çalıştı dünyanın gözbebeği oldu
- 8 MEB duyurmuştu: 15 bin öğretmen atamasında branş dağılımı açıklandı
- 9 MEB duyurmuştu: 15 bin öğretmen atamasında branş dağılımı açıklandı
- 10 Uçağa Kaç ML Sıvı Alınır? Uçak Altı ve Kabin Bagaj Sıvı Taşıma Sınırı Nedir?