101 yılın en yüksek ekim ihracatı: 23.6 milyar dolar
İhracatta rekor serisini sürdüren Türkiye, ekimde 23.6 milyar dolarla yine Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdı. Ticaret Bakanı Bolat, “Dış ticaret açığımızda da azalış trendi devam ediyor” dedi
DIŞ TİCARET AÇIĞI DÜŞTÜ
Dış ticaret açığında azalış trendinin devam ettiğini belirten Bolat, şöyle konuştu: "Ekimde dış ticaret açığı yıllık bazda yüzde 13 azalışla 5.7 milyar dolar oldu. Ekim 2023'te 6.6 milyar dolarlık dış ticaret açığı görülmüştü. Son 15 ayın 12'sinde dış ticaret açığımız azaldı. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2.9 puan artarak yüzde 80.4 olarak gerçekleşti. Enerji verileri hariç tutulduğunda, ihracatın ithalatı karşılama oranı 3.7 puan artarak yüzde 91.4 olarak gerçekleşti. Enerji ve altın verileri hariç tutulduğunda ise ihracatın ithalatı karşılama oranı 5.5 puan artarak yüzde 97.7 olarak gerçekleşti. 10 aylık dönemde ise bu yıl dış ticaret açığı yüzde 30.4 azalışla 65.6 milyar dolar oldu."
OTOMOTİV İLK SIRADA
MÜCEVHER İTHALATI GERİLEDİ
ABD İLK 5'TE
12 AYDA 262.3 MİLYAR DOLARI AŞTIK
TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ilk 10 ayda 216.4 milyar dolarlıki hracat yapıldığını belirterek, "Son 12 ayda ise 262.3 milyar doları aştık.M al ihracatının yanında, hizmet ihracatında da gidişat son derece önemli. Hizmet İhracatçıları Birliğimizin tahminine göre ekimde yaklaşık 11 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik" dedi. Birim ihracat değerinde yüzde 7'lik bir artış gerçekleştiğini ifade eden Gültepe, "Bu artışla birim değerimiz 1,6 dolara ulaştı" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Emekli zammı için yeni hesap! 23 bin 552 TL maaş alan emeklinin Ocak 2027 maaşı ne kadar olacak?
- 2 Eşel mobil dönemi sona erdi! Kademeli ÖTV geldi: İşte akaryakıttaki son durum...
- 3 SPK harekete geçti: Tasfiye sürecindeki fonlar için yeni adım! 1 milyon TL'ye kadar ara ödeme
- 4 SGK'dan hastalara yeni ödeme kararı! Bakan Işıkhan duyurdu: Cerrahi işlemler ve 2 ilaç daha listede
- 5 TOGG zirveye yerleşti! İşte Eylül ayında en çok satılan sıfır otomobiller
- 6 Borsa İstanbul'da yeni gün yükselişle başladı: Gözler kritik veride
- 7 Nükleer tesislerde kurallar değişti: İmalat artık izne tabi olacak
- 8 SON DAKİKA! Bakan Şimşek'ten KOBİ'ler ve bankalarla ilgili açıklama
- 9 Gümüşte iki aylık kazanç silindi: Kritik eşik 60 dolar
- 10 Otomotivde dengeler değişti: Eylül ayında satışlar sert düştü