Son Güncelleme: Pazar 13.09.2009
IMF için gelecek 7 bin misafir Türkiye'nin 'Masa'sıyla doyacak
Borsa Lokantası ve Masa Restaurant'ın sahipleri baba oğul Rasim Özkanca ile Umut Özkanca, IMF kongresi için yoğun çalışma içine girdi. Mönüde deniz levreği buğulaması ve su böreği de bulunuyor
Biliyordum. Ben inanıyordum. Bu konuda mütevazı olamayacağım. Senelerin verdiği babamın verdiği bir birikim var. Arkasında Borsa gibi bir marka var.
Birinciden 2. yıla geçerken yüzde 35 yükseldi ciro. Şu anda daha yukarı çıktı. İkiden üçe geçerken de yüzde 40-45leri buldu. Loft'ta 2001 krizine yakalandık, Masa'da ise balayından döndüm Ağustos'ta dünya battı. Adam çıkartmadan, yolumuza devam ediyoruz.
Yeni bir marka yaratmak çok zor ve zevkli. Kendi ayakları üzerinde oturduğunu görmen çok zevkli. 2-3 ay çok sıkıntı yaşadık. Depolar yükleniyor. Yemekler çıkmadı. Ondan sonra biz alıştık. Alışveriş merkezinin içine bunca uluslararası markanın içerisine giren biz olduk. Artık çok iyi bir Türk markası.
FCI'YI BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ
Umut Özkanca, uluslararası ekonomi eğitiminden sonra New York'un en önemli aşçılık okullarından birinde okumuş. ABD French Culinary İnstitute'de ağır bir aşçılık eğitimi sonrası birincilikle bitirip 2001'de Türkiye'ye döndü, Loft adında bir lokanta açtı. Yıllarca İstanbul'un en trend restoranlarından biri oldu. Kendisi, Türkiye'nin lezzet saraylarından Borsa'nın veliahtı.
EN SON HABERLER
- 1 ASELFLIR-500 ile nokta atışı! Bayraktar TB2'den işaretledi MAM-L, KMC, CİRİT vurdu
- 2 Tarımsal atıklar katma değerli ürünlere dönüşüyor
- 3 Çoban bulunamıyor! Maaşı ise dudak uçuklatıyor...
- 4 T10X zirveyi bırakmadı! Satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu
- 5 Doğal gaz depoları yenilenebilir kaynaklarla çalışıyor
- 6 GİB: Kurumlar vergisi beyannamesi için yarın son gün
- 7 Hazine yarın iki ihale düzenleyecek
- 8 Memura disiplin affı
- 9 SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonun ateşi yaz aylarında düşecek
- 10 Memur olmak isteyenler dikkat! 20 kamu kurumu 37.262 personel alımı yapacak