Pazar 13.09.2009
Son Güncelleme: Pazar 13.09.2009

IMF için gelecek 7 bin misafir Türkiye'nin 'Masa'sıyla doyacak

Borsa Lokantası ve Masa Restaurant'ın sahipleri baba oğul Rasim Özkanca ile Umut Özkanca, IMF kongresi için yoğun çalışma içine girdi. Mönüde deniz levreği buğulaması ve su böreği de bulunuyor

Dünyanın en iyi ve pahalı markalarıyla çevrili bir mekan...Yazın bahçe, kışın içerisi tıklım tıklım... Barda bile yer yok... Paper Moon tarikatı bile burada... Alakasız köşelerde, tanıdık yüzler... İstinye Park Masa restoranından bahsediyorum... Bugünlerde Türkiye'nin çok konuşulan ve magazin sayfalarını süsleyen restoranından. Kapı önü acayip hareketli, Bentley'den son model Porsche'lara, Ferrari'den Lamborghini'ye kadar her türlü arabayı görmeniz mümkün. Sarı saçlı, şuh bakışlı, göğüs dekolteli kıyafetiyle salına salına içeri giren güzel kızlar... Futbolcular, işadamları, oyuncular, gazeteciler kısaca Türkiye'nin tanınmış birçok simasını burada görebilirsiniz... Peki bütün iş, spor ve magazin dünyasının kalbinin attığı bu mekanın sahibi kim? Umut Özkanca... Her şey, 1927 yılında kurulan Borsa lokantalarının sahibi Rasim Özkanca'nın, 32 yaşındaki oğlu Umut'un babasının karşı çıkmasına rağmen iki yıl önce kuzeni Ali Özkanca ile birlikte zorla burayı tutması ile başladı. 600 metrekarelik alanı kaplayan Masa, son dönemin en 'in' mekanı. Özellikle akşamüstü iş çıkış saatlerinde Masa'da yer bulmak bir mesele haline geliyor. Umut Özkanca, Masa'nın geçen yıllara oranla da iyi iş yaptığını, ancak bu yıl markanın daha da oturduğunu belirtiyor. Masa'da benzerlerine göre çok daha uygun fiyata, kaliteli yemek yenebildiğinin altını çizen Özkanca, burada insanların kendini rahat hissettiğini söylüyor. Günde ortalama bin 100 müşteri, ayda ortalama 30 bin kişiyi ağırladıklarını anlatan Özkanca, 'Ekonomik krize rağmen, bu yıl ciromuzu yüzde 45 oranında artırdık' diyor.
Masa'yı açarken böyle olacağını biliyor muydunuz?
Biliyordum. Ben inanıyordum. Bu konuda mütevazı olamayacağım. Senelerin verdiği babamın verdiği bir birikim var. Arkasında Borsa gibi bir marka var.
Birinciden 2. yıla geçerken yüzde 35 yükseldi ciro. Şu anda daha yukarı çıktı. İkiden üçe geçerken de yüzde 40-45leri buldu. Loft'ta 2001 krizine yakalandık, Masa'da ise balayından döndüm Ağustos'ta dünya battı. Adam çıkartmadan, yolumuza devam ediyoruz.
Masa artık bir marka oldu mu?
Yeni bir marka yaratmak çok zor ve zevkli. Kendi ayakları üzerinde oturduğunu görmen çok zevkli. 2-3 ay çok sıkıntı yaşadık. Depolar yükleniyor. Yemekler çıkmadı. Ondan sonra biz alıştık. Alışveriş merkezinin içine bunca uluslararası markanın içerisine giren biz olduk. Artık çok iyi bir Türk markası.

FCI'YI BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ
Umut Özkanca, uluslararası ekonomi eğitiminden sonra New York'un en önemli aşçılık okullarından birinde okumuş. ABD French Culinary İnstitute'de ağır bir aşçılık eğitimi sonrası birincilikle bitirip 2001'de Türkiye'ye döndü, Loft adında bir lokanta açtı. Yıllarca İstanbul'un en trend restoranlarından biri oldu. Kendisi, Türkiye'nin lezzet saraylarından Borsa'nın veliahtı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.