Sosyetik esnaf lokantası günde 5 bin kişiyi doyuruyor
Bir inşaat mühendisi, özlediğimiz esnaf lokantalarını allayıp pullayıp bizlerle yeniden buluşturdu. Mustafa Taşan adlı bu girişimci, kısa sürede İstanbul'da 11 şubeye ulaştı
6 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
TAŞAN; "Bugüne kadar 6 milyon dolar para yatırdık. Her bir lokantadan kazandığımızı da bir sonrakine yatırdık. 250 çalışanımız var. İnsan Kaynakları'na Beymen'den bir arkadaşı aldık. Makinelerimizin hepsi özel Amerika'dan geliyor. Karnıyarık kızartılarak yapılır. Ama biz buharda pişirtiyoruz. Yemekte katı yağ kullanmayız. Ayrıntılara dikkat ediyoruz. Gıda mühendisimizi Divan'dan aldık. Her yerdeki çalışanımızı Dudullu'daki merkezden yönetiyoruz" diyor.
CUMHURBAŞKANLIĞI MUTFAK DANIŞMANLIĞINDAN KIRKPINAR'A
YILLAR önce uluslararası ödüllü Changa Restaurant'ın kurucu şeflerinden olan Aydın Usta (Demir) ardından Çırağan Kempinski Hotel Tuğra Restaurant, Konyalı restoranları mutfak koordinatörlüğü ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı Köşkü mutfak danışmanı görevlerinde bulundu. Yaz sonundan itibaren kendi işlerini yapan Aydın Usta, şimdi ayrıca Edirne Kırkpınar Lokantası mutfak danışmanlığını yürütüyor.
'EDİRNE'DE ANGUS IRKI HAYVAN YETİŞTİRİYORUZ'
EDİRNE Kırkpınar Lokantaları için kullandıkları tüm et ürünlerini Edirne Kırkpınar'daki işbirliği yaptıkları çiftlikten getiriyorlar. Bu çiftlikte yetişen hayvanlar için çok ciddi üretim standartları var. Müşterilerine sundukları köftenin lezzetli olması için, çiftlikteki hayvanların yediği yeme bile dikkat etmek gerektiğini belirten Mustafa Taşan; " Bu konuda Edirne'deki iş ortaklarımız oldukça titiz ve dikkatli çalışıyor. Dolayısıyla şu anda Türkiye'de yetişen en kaliteli ve en seçkin et ürünlerini kullanıyoruz. Edirne'deki besi çiftliğinde, gastronomi için oldukça önemli olan ANGUS ırkı hayvan yetiştirme konusunda ciddi çalışmalar var ve şu anda yüzde 50 civarında ANGUS ırkı yakalanmış durumda. Sadece az sayıda ve çok pahalı restoranlarda sunulan oldukça lezzetli olan ANGUS ırkı hayvanların etlerini de Kırkpınar Lokantalarında müşterilerimize çok uygun fiyatla bir yıl içinde sunabileceğiz" diyor.
ORTAKLARDAN BİRİ UNO'NUN KURUCUSU
Kemal Duygu, 1990'lı yıllarda UNO Ekmek projesinin kurucularından. UNO Ekmek, UNMAŞ adlı şirkete ait. UNMAŞ da, DORUK Grubu'nun bir şirketi. Kemal Duygu şu anda DORUK Grubu'nun halen Yönetim Kurulu Başkanı.
EN SON HABERLER
- 1 Akkuyu NGS'de yeni gelişme! 1. ünite...
- 2 Çevre koruma işbirliğine ilişkin niyet beyanı imzalandı
- 3 Lila Kağıt ve Koton, Halka Arz Ediliyor
- 4 Tarım ve gıda sektöründen 7 milyar dolarlık ihracat
- 5 AJet duyurdu: %40 indirimli biletler satışta!
- 6 Emekli promosyon kampanyalarına Mayıs ayarı yapıldı! En yüksek promosyon veren 11 banka belli oldu
- 7 Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerini onayladı
- 8 Serbest Geçiş Sistemi ülke geneline yayılacak!
- 9 BENZİN, MAZOT FİYATI SON DAKİKA: LPG'ye indirim geliyor! 2 Mayıs 2024 benzin fiyatı ve motorin fiyatları kaç TL?
- 10 Yüksek emekli maaşı almanın 7 anahtarı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor