Körfez'e mülk kriteri: Paranı getir yeter
Gül, toprağı olmayan ancak trilyon dolarlık fonları bulunan Körfez ülkeleri için mütekabiliyet şartının değiştirimesini önererek, "Fonlarını getiriyor mu, ona bakarım" dedi
TÜRKİYE GEMİSİ SAĞLAM
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ekonomisini dalgalı denizde sağlam gemiye benzetti ve Türkiye'deki yatırımlarını artırmaları ve birlikte çalışma çağrısında bulundu. Gül, "Bizde bir söz vardır. 'Olmayacak duaya amin denmez.' Bunlar olabilecek işler. Karşılıklı büyük çıkar ve kazanç var ortada. Bunu değerlendirmek için sizleri daha çok çalışmaya davet ediyoruz. Herhangi bir engelle karşılaşırsanız, çözmek için biz hazırız" dedi. Gül, yabancıların mülk edinmesi konusunda ise yeni kriteri şöyle açıkladı: "Mütekabiliyet deyip başka bir şey demez, başka göstergeleri ortaya koymazsanız bu bazen aleyhinize çalışır. Körfez ülkeleri denizi doldurup kara parçası kazanıyor. Adamın alanı dar. Toprağı yok. Toprağı olmayan 1 trilyon dolarlık tasarrufu olan Kuveytli'nin tasarrufunu Türkiye'nin kalkınması için değerlendirebiliyor muyum, ben ona bakarım. Rusya, Çin, Brezilya, Almanya, Fransa ile olursa orada mütekabiliyeti çıkartırım. Ama Bahreyn, toprağı yok. Ona niye mütekabiliyet diyeyim? Paranı getiriyor musun, derim."
300 milyon dolarlık proje
"TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin şöhreti buralarda gıpta edilen konudur" diyen Gül, şu değerlendirmeyi yaptı: "Savunma sanayiinde büyük imkanlar söz konusu. Nurol'un FNSS şirketi var. 300 milyon dolarlık zırhlı araç projesini almak üzereyiz. Aselsan da tanklarını modernleştiriyor. Kuveyt Ordusu'na verdiğimiz eğitimler var. Bunlar Körfez'de tek örne
Sağlıkta hedef 55 bin Kuveytli
CUMHURBAŞKANI Gül, her yıl 55 bin Kuveytli'nin tedavi için üçüncü ülkelere gittiğini, 2 milyar dolar harcandığını anımsattı ve "Aramızda özel hastanelerin temsilcileri de var. Kuveyt hükümeti hastalarını yurtdışına gönderiyor ve masraflarını kendisi karşılıyor. Bize 'Tamam. İsteyen ABD'ye isteyen Türkiye'ye gider. Çekmek size ait' dediler" bilgisini verdi.
EN SON HABERLER
- 1 EMEKLİ ZAMMI SON DAKİKA! Taban aylık 30 bin TL mi olacak? İşte 23.552 TL alanlar için refah payı formülü
- 2 Sucukta tehlikeli karışım! Bakanlık o markaları ifşa etti: İşte 13 üründe tespit edilen yasaklı madde
- 3 Savunmada yeni nesil füze hamlesi! ASELSAN ve SSB'den 523 milyon avroluk anlaşma
- 4 Emlak şirketinden "2 milyonluk" peşinat oyunu! Bakanlık sarı sitedeki o ilana cezayı kesti
- 5 Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye çelik üretiminde Avrupa'da ilk sırada
- 6 Türkiye pek çok sektörde üretim üssü haline geldi
- 7 Bakan Işıkhan: Ulusal Staj Programı başvuruları başladı
- 8 Trabzon yeni Havalimanı'nda şantiye çalışmaları başladı
- 9 EPDK'den emisyon ticareti hamlesi! Türkiye'de yeni piyasa dönemi başlıyor
- 10 SON DAKİKA! İstanbul'da kiralık konut kurası ne zaman çekilecek? Bakan Kurum açıkladı: İşte yeni tarih