Son Güncelleme: Perşembe 14.01.2010 10:30
İtalyan pizzacı İstanbul'da
Stefano ve Dante Carniato kardeşler tarafından 1986 yılında kurulan ve 1993'ten itibaren konseptini İtalya dışına franchise olarak ihraç eden Piola'nın İstanbul'daki şubesi, Esentepe'deki Point Hotel Barbaros'ta hizmete girdi.
Piola kurucu ortağı Dante Carniato, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin jeopolitik konumu açısından stratejik ve ekonomik bir öneme sahip bulunduğu için markayı konumlandırma ve genişleme açısından çok önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.
Carniato, Piola'nın 50 milyon avro cirosu olduğunu belirterek, ''2010 için İstanbul'da 100 bin adet pizza satmayı ve 3 milyon lira ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Planımız; 3 yıl içinde Ankara ve İzmir gibi Türkiye'nin diğer büyük şehirlerinde yayılmak'' dedi.
Piola Eğitim ve Operasyonlar Departmanı Sorumlusu Fabio Melloni de, İstanbul'da şube açmak için Point Hotel'in kendileriyle bağlantıya geçtiğini, birkaç aylık görüşmeden sonra Türkiye'deki ilk Piola'yı İstanbul'da açmaya karar verdiklerini, Piola markası için İstanbul kentinin çok büyük özellikler taşıdığını kaydetti.
Melloni, ''İstanbul bizim için Orta Doğu, Doğu ve Asya ülkelerine açılacak bir kapı. Bu bölgede markamızın patlayışa geçmesi için en çok önem verdiğimiz noktalardan biri İstanbul. Ürdün, İsrail ve Dubai'ye açılmayı planlıyoruz. Türkiye'nin diğer büyük şehirlerinde de yapılanma içinde olacağız. Yurt dışındaki açılımlar 2 yıl sonra olur'' diye konuştu.
Piola'nın İstanbul'daki şubesi için 1 milyon dolar yatırım yaptıklarını bildiren Melloni, ''İstanbul'daki dükkanımızda kişi başına almayı düşündüğümüz ortalama rakam 35 lira'' dedi.
Bu yıl tüm dünyadaki Piola'larda 2,5 milyon adet pizza satmayı öngördüklerini ifade eden Melloni, 650 çalışanı bulunan Piola'larda ortalama pizza satış fiyatının 20 dolar olduğunu ve Piola'ların, Madonna'nın da aralarında bulunduğu birçok ünlüyü ağırladığını bildirdi.
Piola İstanbul'un işletmeci ortağı Baybora Yener ise şubelerindeki mönünün hiçbir yerde bulunmadığını, 60 çeşit pizza çeşitleri, pastırmalı, kavurmalı ve füme etli gibi yerel Türk malzemelerden hazırlanan özel pizzaları da olduğunu anlattı.
EN SON HABERLER
- 1 SDN Summit 2024 İstanbul'da gerçekleştirildi
- 2 İstanbul'da işletmelere yönelik vergi denetimi yapıldı
- 3 Merkezi Kayıt Kuruluşu // İLAN
- 4 Bakan Kacır: KOSGEB şehir şehir gezecek ve girişimci seçmelerine başlayacak
- 5 SMMM'de takvim belli oldu! Resmi Gazete yayımlandı!
- 6 SON DAKİKA: Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması
- 7 Bakan Uraloğlu'dan Sivas-İstanbul YHT seferleri açıklaması
- 8 Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı! Gıdada istismara geçit verilmeyecek
- 9 TESK Başkanı'ndan düğün sezonu açıklaması: 500 milyar TL'lik katkı...
- 10 Bakan Yumaklı: Etlik Veteriner Enstitüsü'nde yıllık 700 bin test ve analiz yapılıyor