Cumartesi 19.06.2010

Kızartmalık yağda artık asit ve azami sıcaklığa bakılacak

Kanserojen olduğu bilinen atık niteliğindeki kullanılmış kızartmalık yağların yemek sektöründe tekrar kullanımını önlemek için üç yıl önce kontrol kriterlerini uygulamaya koyan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, tebliğ değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Tebliğ taslağında, kızartma işleminde kullanılan katı ve sıvı yağların kontrol kriterlerinden olan ve önceki tebliğde bulunan 'dumanlanma noktasının 170 dereceden büyük olması' kriterinin kaldırılması öngörülüyor. Lokantalar, yemekhaneler ve fast foodlarda yapılan denetimlerde, yağın bulanıklığı, rengi ve kokusuna bakılırken bundan sonra, polar yüzdesi, asit sayısı ve azami sıcaklık dikkate alınacak.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.