Kayra, 'Şükrü Amca' ile şarapta ilklere imza atıyor
2001'de Elazığ'da şarap üretimine başlayan Şükrü Baran bölgenin kalkınmasına katkıda bulunuyor
Hedef 100 dönüme çıkarmak
Şükrü Baran Bağı'ndaki 350 dönüm alandan 180 ton üzüm alınıyor. Dönüm başına 600 kiloya (ortalama 600 şişe şarap) denk geliyor. Babasından sonra işin başına geçen Erkan Baran, 'Hedefimiz 100 dönüme çıkarmak' diyor.
Organik meyveyi İsveç'e satıyor
ERKAN Baran üzüm bağlarının kenarında ceviz, elma ağaçları ve hayvanlar gördüğümüzü söylüyoruz. "Evet meyve ve sebzeler ihraç ediliyor" diyor. Nereye diye soruyorum "İsveç" diye yanıt veriyor. İstanbul Tuzla'da serbest bölgede medikal işleri olan Baran İsveç'te organik ürün talebini görünce bu işe girmeye karar veriyor. Tüm organik sertifikalarını alan Baran İsveçlilerin Elazığ'a gelip tarlaları gördüklerini söyleyerek "Onlar da üretimimize talip ancak bize ürünleri her yıl göndermemiz için garanti istiyor" diyor.
EN SON HABERLER
- 1 Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 300 milyon TL'yi aşkın...
- 2 Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın ithalatı açıklaması
- 3 Dev projeye Türk imzası! Dünyada bir ilk
- 4 Yeni teşvik programı geliyor! Bakan Kacır açıkladı: Türkiye yatırım merkezi olacak
- 5 SON DAKİKA: Erken davran ikramiye ödemesini kaçırma: O tarihe ve saate dikkat! Kimler alabiliyor?
- 6 Merkez Bankası Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayınlandı
- 7 İnşaat malzemesi sanayi üretimi arttı
- 8 Otomotiv ihracatı Nisan ayında yüzde 2 arttı
- 9 Trakya enerji merkezi oluyor! Yerli doğal gazın ilk ateşi yandı: Dağıtıma hazır hale geldi
- 10 EMEKLİ, MEMUR ZAMMI SON DAKİKA: 4 tabloda tüm maaşlar! Enflasyon farkı ve en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?