Pazar 26.12.2010

Suşiciler açılana kadar, orkinos çöptü

Geçmişte Orkinos balığının da hiç satılmadığını, hatta kimsenin tezgaha koymadığını anlatan Yılmaz Gezici; "Türkiye'de suşi restoranları açılınca kıymete bindi. Somon havyarını kimse bilmezdi. Suşicilerinin gelmesiyle somon havyarı bu pazarda değerli oldu. Ayda 200 kilo satıyoruz" dedi. Bunun gibi çok örnek olduğunu söyleyen işadamı: "Eskiden sadece Mersin füme kullanılıyorken, yabancı şeflerin gelmesiyle beraber on çeşit füme kullanılmaya başlandı. Bir tarihte Çırağan Kempinski'nin aşçısı benden tarak eti istemişti. 250 kilo kadar. Maliyeti çok yüksek olduğu için 500 kilo getirdim. 250'sini sonra satarım diye düşündüm. Ama o 250 kilo tarak etini 1 yıl boyunca satamadım" diyor. Gezici, "Türkiye'ye ilk ıstakozu getirdiğimizde ayda 500 kg satabiliyorduk. Şu an haftada 1,5 ton satıyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.