Son Güncelleme: Pazar 26.12.2010
Yılda 50 ton ıstakoz yer olduk
Gelir seviyesi yükselip yabancı şef ve restoranlar Türkiye'ye akın edince önceden filmlerde gördüğümüz ıstakoz milli yemek gibi tüketilmeye başlandı. Türkiye'de geçen yıl 50 bin kilo Maine ıstakozu tüketildi. Kilosu 55 liraya getirilen istakoz restorana girince porsiyonu 130 liraya çıkıyor
5 YILDIZLI OTELLERLE ÇALIŞIYOR
İmren Marmara firması özellikle otel sektörüyle çalışmayı tercih ediyor bunun sebebini ise şu şekilde açıklıyor: "Küçük restoranlarda ürün çeşitliliği yok, bir iki ürün satılıyor sadece bu gibi yerlerde. Otellerde ise durum farklı. Ürün yelpazesi daha geniş, dönüşümü daha hızlı ve dünyaya açılmak için bize fırsat yaratıyor. Yabancı şefler otel ve restoranlarda çalışmaya başlamaları sektörü çok etkiledi. Hiç bilinmeyen ya da çok az bilinenen balık türleri yabancı şefler tarafından kullanılmaya başlandı."
DÜLGER VE FENER BALIĞI ÇÖPE
Gezici 10 yıl önce Dülger Balığı, Fener Balığı çok iyi bilinip kullanılmadığını ve çöpe gittiğini söylerken, yabancı aşçıların o balığın ne kadar değerli olduğunu bildiklerini ve menülerine koyarak kıymetli olmasını sağladıklarını sözlerine ekliyor. Şimdi bu iki balığın en pahalı balıklardan olduğunu vurgulayan işadamı; "Eskiden balıkçılar denizden çıkmasın diye dua ederlerdi" diyor.
EN SON HABERLER
- 1 SGK ve İŞKUR, TÜBİTAK ile işbirliği protokolü imzaladı
- 2 Hazine 55 milyar lira borçlandı
- 3 Astımda risk faktörlerine dikkat!
- 4 "Aile Sosyal Destek Programı"yla 7,4 milyon haneye ulaşıldı
- 5 Türkiye'nin 2. astronotu Atasever 7 bilimsel deneye imza atacak
- 6 Tarımda başarı! Ektiği bitkiyi 200.000 TL'den satışa çıkardı
- 7 Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok
- 8 Türkiye'de 54 ilin ihracatı artış gösterdi
- 9 TOBB'dan 4 bine yakın sanayi kapasite raporuna onay
- 10 SON DAKİKA: Uzay misyonunda 2.aşama! Türk astronot Atasever için tarih belli oldu