Günde 1 ton baklava satıyor
Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, günlük baklava üretim miktarının 1 tonu geçtiğini söyledi.
Güllü, etkinlik sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, türk mutfağının kültürü olan baklavayı dünyaya tanıtmak istediklerini belirtti.
Baklavayla birlikte Türk insanını, ustasını, iş adamını tanıtmak için uğraştıklarını, tesisi çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini anlatan Güllü, Karaköy'de 25 yıldır bir kültür merkezi gibi çalıştıklarını bildirdi.
"50 USTA ÇALIŞIYOR"
Baklavayı tanıtmak için üniversitelerde konferanslar verdiğini kaydeden Güllü, ''Her şey para değil. Türkiye'nin ön planda olması, konuşan değil, konuşulan ülke, konuşulan usta olmamız, konuşulan mesleği yapmamız önemli'' dedi.
Bu mesleğin devam etmesi gerektiğini, konuşulmayan mesleğin unutulacağını savunan Güllü, ''Ben şimdi dedemin dedesinden gelen çok zor bir mesleği yapıyorum. Emek, güç, dikkat, itina ister. Bu mesleği önemsemezsek, değer vermezsek bu meslek unutulup gidecek'' diye konuştu.
Yaptığı işin ustası olduğunu, yemediği şeyi yedirmediğini vurgulayan Güllü, bu işi çok güzel yaptığına inandığını, kendisinin hem usta hem patron olduğunu belirtti.
Aynı semtte 62 yıldır hizmet verdiklerini kaydeden Güllü, ''Son zamanlarda buraya, 'beni dedem getirdi, şimdi ben torunumu getiriyorum' diyen müşterilerimiz sayesinde günlük baklava üretimimiz 1 tonu geçti. Bu çok ciddi bir rakam. El sanatı bu. Burada 50 usta çalışıyor. Mevsime, siparişe göre baklava üretimimiz 2 tona da ulaşıyor'' ifadelerini kullandı.
Almanya'dan gelen Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencisi Phillip Colien de, İstanbul'un harika bir şehir olduğunu, farklı kültürleri barındırması, tarihi ve sahip olduğu enerjisiyle büyülü bir şehir olduğunu kaydederek, ''Türk mutfağının da güzelliğini duymuştum ancak baklavalarının bu denli lezzetli ve damağımda iz bırakacağını hiç düşünmemiştim'' dedi.
Kanada'dan gelen Caroline Debin ise, Nadir Güllü'nün tecrübelerinden, kurumun tarihinden çok etkilendiklerini, baklavaların çok lezzetli olduğunu belirterek, yakınlarına Türk mutfağını mutlaka tavsiye edeceğini söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Kacır: Türk girişim ekosistemi 'Avrupa teknolojisinin yıldızı'
- 2 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 300 milyon avro değerinde kredi!
- 3 Merkezi Kayıt Kuruluşu / İlan
- 4 SON DAKİKA: Merkez Bankası açıkladı! Rezervler yükseldi: 134,4 milyar dolar...
- 5 Bakan Bolat, KKTC Maliye Bakanı Berova ile bir araya geldi
- 6 SunExpress, İzmir'den 7 dış hat uçuşu başlatacak
- 7 Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi İstanbul’da devam ediyor
- 8 Türkiye'de sadece o ilde yetişiyor! Fiyatıyla zirvede: Koparana 250.000 TL'ye dayanan ceza...
- 9 Kamu binalarında 2030'a kadar yüzde 30 enerji tasarrufu hedefleniyor
- 10 İkinci el çevrim içi oto pazarında satışlar yüzde 9 azaldı