50 bin TL'ye tahtadan yüzük
Arda İşler, abanoz ağacını ve Osmanlı'nın gözdesi kırmızı altını aynı takıda işleyebilen Türkiye'deki tek usta. Tasarladığı yüzükler ise 50 bin TL'ye satılıyor
GENÇ YAŞTA USTA OLDU
İşler'in tasarımları 50 gramdan başlıyor, bazı özel parçalarda 500 grama kadar çıkıyor. Zümrüt, yakut, topaz ağırlıklı takılarının değeri 50 bin ile 150 bin TL arasında değişiyor. 8 yaşında zanaat hayatına atılan Arda İşler, Kapalıçarşı'nın tanınmış döküm ustalarından biri olan babası Murad İşler'in yanında ilk çıraklık dönemini yaşadı. İşler, Kapalıçarşı'daki birçok ustadan da ders aldı. Burada mesleğin temel inceliklerini öğrenen Arda İşler, daha sonra asıl yeteneğini ortaya serecek olan sadekarlığı yani değerli metalleri şekillendirip onlara hayat vermeyi öğrendi.
İran ve Suriye'den müşteri var
Bugün ünlü siyasetçilerden işadamlarına birçok müşterisi olan İşler, ayrıca İran ve Suriye sosyetesinin önde gelenlerine de özel çalışmalar yaptığını söylüyor. İşler, müşterilerinin isimleri konusunda çok hassas ve bu konuda hiç bir isim paylaşmıyor.
Abanoz ağacı yüzük 50 bin TL
Arda İşler, yetenekleri sayesinde dünyada eşi bulunmayan takılar tasarlıyor. En fazla rağbet göreni ise 'cesaret' adı verilen yüzük. 50 bin TL'ye kadar alıcı bulan yüzüklerin yapımı 10 ay sürüyor. Ağaç yüzüğün içine birçok mücevherat yerleştiriliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Bolat: Amerikan şirketlerinin Türkiye'ye 16,5 milyar dolarlık doğrudan sermaye yatırımı oldu
- 2 İkinci el araçta alım fırsatı mı? Uzman isim açıkladı: Fon krizi nasıl etkiledi?
- 3 435 PS güç, 500 km menzil, 7 farklı renk... İşte Togg T10F 4More Kehribar Serisi özellikleri
- 4 Kredi kartı kullananlar dikkat! Her 5 ödemenin 4’ü bu şekilde yapıldı
- 5 COP31 için özel şarkı hazırlandı! İşte “Let’s COP”
- 6 SON DAKİKA! COP31 için dünya Antalya'da buluşacak! Bakan Kurum açıkladı: 85 ülke lideri katılacak
- 7 Küresel ham çelik üretimi eylülde azaldı
- 8 Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji hedefleri açıkladı: 2050'ye kadar 20 gigavat nükleer kapasite!
- 9 Bakan Uraloğlu açıkladı: 45 dakikalık yol 24 dakikaya düştü! Yıllık 560 milyon TL tasarruf hedefleniyor
- 10 Almanya'dan rafineri hamlesi: Enerji güvenliği için yeni strateji