Tadımlık bile kalmadı
Gaziantep'teki baklavacılar talebe yetişemeyince tezgâhlar boş kaldı. Güllüoğlu'nun sahibi Nejat Güllü, "Sadece Arife günü için 1000 tepsi baklava ürettik ve sattık" dedi
TALEP YÜZDE 25 ARTTI
Gaziantep'in en meşhur baklavacılarından İmam Çağdaş'ın sahibi Burhan Çağdaş da bu yıl talebe yetişemediklerini söyledi. Şehirdışından en fazla İstanbul, İzmir ve Ankara'nın yanı sıra Konya, Adana ve Kayseri'den sipariş geldiğini ifade eden Çağdaş, şunları söyledi: "Günde 300 tepsi ürettiğimiz halde siparişlere yetişemiyoruz. Geçen yıla oranla talepte en az yüzde 25 artış var." Gaziantep'te yerleşik Ayıntap Baklava'nın yetkilileri de yüksek talep nedeniyle mesai saatlerini artırdıklarını ertesi günün siparişlerine yetişebilmek için gece geç saatlere kadar çalıştıklarını dile getirdi.
USTALARA GECE MESAİSİ
Koçak Baklava'nın sahibi İbrahim Koçak ise aşırı yoğunluktan bazen telefonlara bile cevap veremediklerini söyledi. "Baklava stok yapılması mümkün olmayan bir ürün olduğu için ustalar günlük baklava için ara vermeden çalışıyorlar. Zaten siparişler 1 hafta önceden gelmeye başladı. Günlük baklavayı hem Gaziantep'e hem de şehirdışına ulaştırmaya çalışıyoruz" diyen Koçak, ekstra üretim yaptıkları halde baklava yetiştiremediklerini ifade etti. Koçak, otobüslerle baklava taşıdıklarını söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 ASELFLIR-500 ile nokta atışı! Bayraktar TB2'den işaretledi MAM-L, KMC, CİRİT vurdu
- 2 Tarımsal atıklar katma değerli ürünlere dönüşüyor
- 3 Çoban bulunamıyor! Maaşı ise dudak uçuklatıyor...
- 4 T10X zirveyi bırakmadı! Satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu
- 5 Doğal gaz depoları yenilenebilir kaynaklarla çalışıyor
- 6 GİB: Kurumlar vergisi beyannamesi için yarın son gün
- 7 Hazine yarın iki ihale düzenleyecek
- 8 Memura disiplin affı
- 9 SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonun ateşi yaz aylarında düşecek
- 10 Memur olmak isteyenler dikkat! 20 kamu kurumu 37.262 personel alımı yapacak