Salı 27.03.2012

Gazı koklayarak yakan fırın üretti

Bursalı endüstriyel mutfak üreticisi İnoksan, önemli bir yeniliğe imza attı. Türkiye'de ilk kez gazlı kombi fırınları üreten şirket, bu sayede mutfakta yüzde 50 enerji tasarrufu sağladı

Türkiye'nin yenilikçi şirketleri buluşları ile ülkenin enerji faturasını aşağı çekiyor. Profesyonel mutfak alanında Bursa'da faaliyet gösteren İnoksan da bu şirketlerden biri. Türkiye'de bir ilk olan gazlı kombi (Buharlı) fırınları 2 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ardından üretmeyi başaran şirket, mutfakların enerji maliyetini önemli ölçüde aşağı çekti. Yüksek tasarruflu ürün, teknolojinin sunduğu premix yanma sistemi ile yüzde 90-95 verimli çalışma ve yüzde 50'nin üzerinde enerji tasarrufu sağlıyor. Yanmış gazların yemeklere temasını engelleyen fırın, aynı zamanda tasarımı ile can güvenliği, hijyen, ergonomi ve pişirme arabasının fırının içine girmesi ile kullanım kolaylığı gibi avantajlar sağlıyor.
30 YILLIK BİRİKİM

1980'den bu yana faaliyet gösteren İnoksan, 2011'de cirosunu yüzde 35 artırdı. Bursa'da 20 bin metrekarelik alanda kurulu fabrikasında yurtiçi ve yurtdışı hazır gıda pazarına yönelik üretim yapan İnoksan, 600 milyon TL'lik iç pazarda yüzde 15 paya sahip. Sadece endüstriyel mutfak ile sınırlı kalmayan İnoksan bugün otel, restoran, cafe gibi işletmeler için çamaşırhaneden, servis hatlarına kadar geniş ürün yelpazesi sunarken, gemi mutfağı ve medikal ürün gruplarının da üretiminebaşladı. Türkiye'de ve dünyada önemli projelere ekipman sağlayan marka, üretiminin yüzde 35'ini ihracata yoluyla satıyor. İhracat gerçekleştirdiği bölgeler arasında Batı Avrupa, Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bulunuyor. Aynı zamanda birçok ülkeyle işbirliği yapan İnoksan, 60'a yakın markanın da temsilciliğini yürütüyor. Şirketin son icadı olan gazlı kombi fırın, her türlü ızgara çeşidini ve sulu yemeği kısa sürede hazırlayabiliyor. Derin dondurucuda bekletilen yemekleri de hızlı bir şekilde pişirebilen fırın, tüm ızgara çeşitlerini başında beklemeye gerek kalmadan yapabiliyor. Bu sayede ustalar zamandan ciddi bir tasarruf sağlıyor. Kombi, ayrıca özel aparatları sayesinde, çevirmeye gerek kalmadan etlerin alt kısmı da aynı şekilde kızartabiliyor. Fırın ile doğru fan devri ve nem oranı ayarladığı zaman ise hamur işlerini istenilen kalitede pişirebiliyor.
TURİZME HİZMET
İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, turizmin hızla geliştiği Türkiye'de buna bağlı olarak endüstriyel mutfak sektörünün de geliştiğine dikkat çekti. Varlık, "Endüstriyel mutfak, ülkemizde 1980'den sonra turizmin patlamasına gelişen ve büyüyen bir sektör. Aslında 30 yıllık bir geçmişi var ama baktığımız zaman bu iş 40 yıldır yapılıyor. Son yıllarda endüstriyel mutfak sektörü hızla gelişerek uluslararası rekabet anlamında da önemli aşamalar kaydetti" diyor. Sektörün sorunlarından da bahseden Varlık, "1996'dan itibaren imzalanan gümrük birliği anlaşmalarıyla üretilen mutfak cihazlarında CE zorunluluğu, kullanılacak malzemelerin de yurtdışından ithalini şart koştu. Ancak biz kaliteden taviz vermeden maliyetleri düşürerek, yeni müşterilere, yeni ürünler pazarlayarak dünya markası olma hedefindeyiz" açıklaması yapıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.