Son Güncelleme: Salı 21.08.2012
Peynirin yeni efendisi
Rani Çiftliği, peynirde 100'e yakın lezzet keşfetti. İtalya'ya özgü Parmesan, Gouda ve Mozzarella'yı ilk kez Türkiye'de üreterek ithalatı % 80 azalttı. Türkiye parmesanda dünyanın 2. büyük üreticisi oldu
SÜT BUHARDA PİŞİY OR
Rani Çiftliği'nin kurucusu Yılmaz Sezer, peynir üretimi konusunda Türkiye'de ilkleri hayata geçirdiklerine vurgu yaptı. İtalya'ya özgü parmesan peyniri üretiminin ilk kez başka bir ülkede başladığını anlatan Sezer, "Yılda 250 ton üretim planımız var. Bu konuda dünyada söz sahibi ikinci ülke olacağız" dedi. Üretime başlamadan önce 2 yıl boyunca Ar-Ge yaptıklarını ve İtalya'nın en iyi peynir ustalarını transfer ettiklerini belirten Sezer, "Parmesan peynirini üretmek kolay değil. İtalyan ustalar sütü buharda ve çok özel tekniklerle pişiriyor. Sütün kalitesinden hava ve suya kadar birçok etken peynirin tadını etkiliyor" şeklinde konuştu.
İT HALATI DURDURDU
Peynir ithalatını yüzde 80 azalttıklarını öne süren Sezer, "2013 hedefimiz ise Türkiye'ye dışarıdan bir gram ithal peynir getirtmemek" dedi. Antalya çanağındaki tüm otellerin iki yıldır ithal peynir yerine kendi ürünlerini kullanmaya başladığını anlatan Sezer, "Bu Türkiye açısından önemli. Dışa bağımlılığın azalmasının dışında Türkiye'nin de kaliteli ve özel peynirlere kavuşmasını sağlıyoruz. Peynircilik alanında artık Türkiye üst liglerde yer almaya başladı" diye konuştu.
ANTALYA'DA 250 İSVEÇ KEÇİSİ BESLİYOR
Rani Çiftliği'nde Türkiye'de nadir olarak bulunan Angus, Şarole, Montofon, Simental ve Holstein cinsi yaklaşık 500 büyükbaş hayvanla beraber 250 adet İsveç kökenli Saanen ile Halep kökenli keçiler yetiştiriliyor.
GÜBREDEN ELEKTRİK ÜRETİYOR
Rani çiftliği birçok ilki de bünyesinde barındırıyor. Bu kapsamda bölgedeki otellerden ve Rani Çiftliği'nden çıkan organik atıklar, biyo elektrik üretimi için çiftlik içinde kurulmuş olan gaz santralinde geri dönüştürülüyor. Büyükbaş hayvan gübresi, mandıradan elde edilen peynir altı suyu, otellerden gelen yemek atıkları, kızartma yağları, organik sebze-meyve kabukları, çim, bahçe ve seralardan çıkan yeşil yapraklar çevreyi korumak ve ekonomiye katkı sağlamak için santralde kullanılıyor.
MARCELLO FICHELLE'Yİ TRANSFER ETTİ
İtalya'nın tanınan peynir ustalarından Marcello Fichelle, İtalya'nın Cancello şehrinde doğdu. Leonardo Da Vinci Ticaret Enstitüsü'nden mezun oldu. İtalyan peynirciliğinde doktara yaptı. Şimdi Rani Çiftliği'nde çalışıyor ve Antalya'da yaşıyor.
EN SON HABERLER
- 1 SON DAKİKA: Çiftçilere müjde! 300 bin TL yüzde 100 faiz indirimi...
- 2 Altın Powell açıklamasına odaklandı! Altın gram fiyatı düşüşü sürecek mi? İslam Memiş duyurdu
- 3 FED FAİZ KARARI SON DAKİKA: Belli oluyor! Mayıs 2024 Fed faiz kararı ne zaman, ne olur?
- 4 Kiralık IBAN yasa dışı bahise uzandı! Milyonlarca dolarlık para trafiği
- 5 Karadeniz’de doğalgazdan sonra petrol! Bakan Bayraktar o illerimizi işaret etti
- 6 Finansal yatırım araçlarına vergi düzenlemesi
- 7 Ticaret Bakanı Bolat'tan ihracat mesajı: Türkiye açısından zorunluluk
- 8 Maliye’den 7/24 denetim
- 9 BDDK'dan temassız kartlar için yeni karar! Temmuz ayından itibaren değişiyor...
- 10 KOBİ'lere dev destek! Bakan Kacır açıkladı: Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri Türkiye'ye kuruluyor