Yılbaşında tatilin maliyeti 180 TL
İstanbullular yılbaşını Uludağ'da, Anadolu şehirleri ise Antalya'da karşılayacak. Geceliği 180 TL'den başlayan turlar tatilin dört gün olması nedeniyle hem tatilcilerin hem de otelcilerin yüzünü güldürdü
ANADOLU SANATÇI İSTEDİ
Anı Tur Genel Müdürü Levent Çardak, "Yılbaşı tatili için talep her geçen gün değişkenlik gösteriyor. Son haftalarda kış turizm merkezlerine ilk karın düşmesi nedeniyle Uludağ'a yoğun talep almaya başladık. Bundan bir hafta önceye kadar bu bölgelere en ufak bir talep yoktu. Bu yılbaşında tatilin dört güne çıkmasından dolayı Antalya'ya talep daha çok Anadolu şehirlerinden geldi. Özellikle sanatçılı oteller tercih ediliyor" diye konuştu. Çardak, sanatçılı otellerin ağırlıkta olduğu Kıbrıs turlarının da bu yıl geçen yıllara kıyasla daha fazla ilgi gördüğünü kaydetti. Çardak bu yılbaşında yurtiçi ve kültür turlarında 16 bin kişiyi tatile çıkaracaklarını söyleyerek bu hedefin yarısına yakının şimdiden gerçekleştirdiklerini açıkladı. Jolly Tur Yurtiçi Operasyon Müdürü Can Mergen ise yılbaşı talepleri özellikle Uludağ ve Kartalkaya'ya geldiğini söyleyerek "Özellikle yılbaşı galası olan otelle tercih ediliyor. Hemen hemen her otelde de bir gala gecesi var. Gecen yıllara oranla Akdeniz ve Ege'deki oteller bu yıl İstanbullu tatilciler tarafından fazlak tercih edilmedi" dedi.
OTELCİ TALEPTEN MEMNUN
Mergen, ayrıca özellike ailelerden Afyon başta olmak üzere termal bölgelere de yoğun talep almaya başladıklarını kaydetti. Tatilin 3 gece 4 gün olmasının geçmiş yıllara göre talebe etkisi olduğunu anlatan Mergen, "Özellikle de otelciler açısında geceleme sayısının artması nedeniyle çok olumlu oldu. Yurtiçinde genellikle 3 gecelik turlar tercih edildi" diye konuştu.
PALANDÖKEN'E UÇAK BİLETİ HEDİYE
JOLLY Tur Palandöken bölgesindeki otellere 'ücretsiz uçaklı' turlar hazırladı. Can Mergen, "Dört gece konaklama yapana gidiş-dönüş uçak bileti ve alan transferini hediye ediyoruz. Bu turlar kişi başı 765 TL'den başlıyor" diye konuştu.
KONGRE OTELLERİ DOLDU
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ise yılbaşında Antalya'da en çok talebin Lara, Kundu, Belek ve Side'de yoğunlaştığını söyleyerek "Futbol, golf ve kongre turizmi nedeniyle açık olan oteller rezervasyonlardan oldukça memnun" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne vekaleten Atila Türeli getirildi
- 2 İstanbul Havalimanı'ndaki İGA Pass yolcu hizmetlerinde indirim kampanyası
- 3 Bakan Bolat, İİT ülkeleri için hedeflenen ihracat payını açıkladı
- 4 Bakan Kurum, milli sporcu Şentunalı'nın "İklim" klibini paylaştı
- 5 SPK'da yeni yönetim göreve başladı
- 6 Antalya-Alanya arası 114 dakika kısalacak: 2,5 saatlik yol 36 dakikaya düşecek
- 7 Faiz değerli metalleri baskı altına aldı! Altının onsu bir yılın en düşük seviyesine geriledi
- 8 Türkiye ve Güney Kore ekonomik işbirlikleri güçleniyor! İlk 9 ayda ticaret hacmi 8,7 milyar dolar
- 9 Bakanlık düğmeye bastı! Sosyal güvenlik sistemine yeni reformlar geliyor
- 10 Kritik teknoloji ihracatı 9 ayda 86,4 milyar dolar oldu