Salı 19.02.2013 00:00
Son Güncelleme: Salı 19.02.2013 14:13

'Yaban domuzu yiyoruz!'

Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı açıkladı: 'Kıyma ve kuşbaşı et olarak kullanılıyor. Pideden bile çıktı!'

Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamet Boyu, Türkiye'de ormanlık alanlarda yaşayan yaban domuzlarının avlanarak 100 - 150 TL'den piyasaya sürüldüğünü iddia etti. Boyu, "Bakanlık bunu ihbar kabul etsin ve araştırsın. Yanılırsak özür dileriz ama ne yazık ki gerçek" dedi. Boyu, domuz etinin daha çok kıyma ve kuşbaşı olarak kullanıldığını savundu. Aydın, İzmir ve Çorlu'da yapılan operasyonlarda hep kaçak domuz etine el konulduğuna dikkat çeken Boyu, "İzmir'de bir pidecinin domuz eti kullandığı ortaya çıktı. Biz de bu konu üzerine araştırma yaptık. Türkiye'nin pek çok ilindeki ormanlık alanlarda yaban domuzları yaşıyor. Bu domuzlar avlanarak piyasaya kaçak yollarla sürülüyor" dedi. 200 kiloluk yaban domuzunun 100 TL'ye bile piyasaya satıldığını iddia eden Boyu, "Gıda denetimlerinde ciddi sıkıntı var. Sınırdan da çok sayıda kaçak et ülkeye giriyor. Özellikle toplu tüketimin olduğu yerlerin etkin denetlenmesi lazım" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.