Adese süpermarketle büyüyecek
Adese, 2013'te büyüme stratejisini süpermarket üzerine kurdu. Mağaza açarken ince eleyip sık dokuyacaklarını söyleyen Adese Genel Müdürü Sıtkı Erben, "Discountta sadece Konya'da büyüyeceğiz" dedi
CİRODA ARTIŞ YAKALADI
Bu tedbirlerin şirkete yüzde 3'lük ciro artışı getirdiğini anlatan Erben, "Adese verimli bir yapıya ulaştı. Sektörde de artık mağaza sayısı, metrekare ve ciro büyüklüğüne odaklı hareket etmenin çok doğru olmayacağını düşünüyorum" dedi. Erben, şirketlerin öncelikle mevcut mağazalarını verimli işletmeleri gerektiğini belirterek, "Sadece mağaza açmak ve ciroyu büyütmek sektörün gerçeği olmamalı" diye konuştu. Erben geçen yıl 20 mağaza açtıklarını, 14'ünü de yeniledikleri ifade etti. Erben, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun için yaptığımız yatırım 3 milyon TL'yi geçti. Yenilediğimiz mağazaların cirosu yüzde 15 ila 45 arasında artış gösterdi. Bundan böyle yatırımlarımızda verimliliği ön planda tutacağız."
9 İLDE FAALİYET GÖSTERİYOR
Konya'da Adesem markasıyla 72 discount mağazası olan Adese, 68 süpermarketi yönetiyor. Mersin, Karaman, Aksaray, Ereğli, Ankara, Bolu, Sakarya, İzmit ve İstanbul'da faaliyet gösteren süpermarketler farklı metrekarelerde işletiliyor. Sıtkı Erben, büyüme stratejilerinin tamamen süpermarket üzerine kurulu olduğunu, discountta ise Konya dışında büyümeyeceklerini açıkladı.
EN SON HABERLER
- 1 Cep telefonu alacaklar dikkat! Taksit sınırı 40 bin TL'ye çıkarıldı: 12 ay taksit imkanı...
- 2 Yabancı yatırımcıların tercihi belli oldu: 451 milyon dolarlık DİBS aldılar
- 3 Merkez Bankası rezervleri yükselişe geçti: 4 milyar doları aşkın artış
- 4 SON DAKİKA | Bakan Göktaş'tan açıklama: O ödemeler hesaplara yattı
- 5 Selde aracı zarar görenler ne yapmalı? Kasko, pert ve tazminat sürecinde bilinmesi gerekenler
- 6 Yerli gaz üretimi 2 katına çıkacak! Bakan Bayraktar açıkladı: 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını yerli imkanlarla karşılacağız
- 7 Bakırda Fed baskısı: Fiyatlar üçüncü gün de gerileyebilir
- 8 Asgari ücret için refah payı formülü! 38 bin TL masada... İşte 4 farklı senaryo
- 9 Bütçede 9 aylık tablo belli oldu: Gelirler 12 trilyon TL'yi aştı!
- 10 Türk otomotivinin ihracat haritası belli oldu: Avrupa ilk sırada! Zirvede hangi ülkeler var?