'Konutta balona izin yok'
Başbakan Yardımcısı Babacan, "Konutta balona izin vermeyiz" diyerek fiyatların aşırı yükseldiği tartışmalarına son noktayı koydu. Babacan, yabancılara oturma izni konusunda çalışma başlattıklarını söyledi
VATANDAŞLIK TAL EBİ FAZLA
Babacan, birçok ülkede uygulanan ev alana vatandaşlık verilmesiyle ilgili olarak da temkinli konuştu. Babacan, "Vatandaşlıkla oturma iznini ayırt etmek gerek. Ciddi rakamlarla Türkiye'den ev alanlara oturma izni konusunda daha fazla toleranslı olmak lazım. Bu konuda çalışma başlattık" dedi. Vatandaşlığın ise ayrı bir konu olduğunu belirten Babacan, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için çok ciddi bir ilgi olduğunu görüyoruz. Çünkü ay-yıldızlı pasaport, çok geniş bir coğrafyada önemli kapılar açıyor. Bununla insanlar kolay iş yapıyorlar. Ancak bu konuda kural ve kriterleri çok iyi belirlemek lazım. Bunun kötüye kullanılmasını önlemek gerekir. TC vatandaşlığının kıymetini iyi bilmek lazım. Herkese dağıtılacak bir şey değil."
İstanbul'a Tahkim ahkim Merkezi
Bacan, İstanbul'da bir tahkim merkezinin kurulmasıyla ilgili yasal düzenlemenin Meclis'e gönderilmek üzere olduğunu belirtti. Babacan, "Özel sektör yönetiminin ağırlıkta olduğu bir yeni bir yapı kuruyoruz. Mahkemelere gitmeden, özel sektör tarafından yönetilen merkezde, sorunlar çözülebilecek" dedi.
Merkez Bankası İstanbul'a taşınmıyor
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması konusunda henüz alınmış bir karar olmadığını söyledi. Ali Babacan, Merkez Bankası'nın Ataşehir'de aldığı arsanın ise mevcut plana göre bankanın İstanbul şubesi olacağını vurguladı. İMKB'nin de yeni çıkan kanunla Borsa İstanbul olduğunu hatırlatan Babacan, "Şu an için İMKB'nin bugünkü yerinde devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 SPK duyurdu: 3 şirketin faaliyeti durduruldu!
- 2 SpaceX'in geliri üçüncü çeyrekte yüzde 161 arttı
- 3 Borsa günü yükselişle tamamladı
- 4 Bakan Bayraktar'dan AB ile iş birliği mesajı: Ortak adımlar atmaya devam edeceğiz
- 5 SON DAKİKA! 1 milyon liranın 32 günlük getirisi belli oldu: Güncel mevduat faizleri ne kadar oldu?
- 6 Çocukların sağlıklı gelişimi İstanbul Science Summit 2026'da ele alınıyor
- 7 AJet, yazın Dalaman’dan Almanya’nın 5 kentine sefer düzenleyecek
- 8 Türkiye'nin en ucuz ve en pahalı şehirleri belli oldu! İşte 81 il konut fiyatları sıralaması
- 9 Ticaret Bakanlığı'ndan bilinçli tüketicilere ödül
- 10 Turkuvaz Medya'da "Türkiye Yüzyılında Marka Şehirler Zirvesi”