Boston terörü göçmeni de yaraladı
Boston saldırısı, ABD'de yaşayan milyonlarca göçmeni tedirgin etti. Nisanda yasalaşması beklenen göçmen reformu tehlikede
GOOGLE'I DA ONLAR KURDU
ABD'nin ekonomik rekabetçiliğini devam ettirebilmesi için bir yandan iyi eğitimli göçmenlere, bir yandan da az maaşlı, düşük profilli işlerde çalışacak kişilere ihtiyacı var. Yani hem Rusya'da doğup göçmen olarak geldiği ABD'de dünyanın en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olan Google'ı kurarak "Amerikalı müteşebbis" unvanını alan Sergey Brin'e ya da Tayvan'da doğan ama Yahoo'yu Amerikan ekonomisine kazandıran Jerry Yang gibi dehalara ihtiyaç var. Öte yandan hasta ve yaşlılara bakacak, evleri temizleyecek, çimleri kesecek, çöpleri toplayacak çalışanlarda gerekiyor.
Kalifiye elemana ihtiyaç var
Amerİkan İstatistik Bürosu'nun verilerine göre ülkenin 2020'ye kadar 4 milyon ekstra kalifiye olmayan çalışana ihtiyacı olacak. 11 milyon illegal göçmen bu yüzden kapı dışarı edilemiyor. ABD'de tutunmak için suça bulaşmadan en düşük profilli işlerde ucuza çalışan bu kitle, çarkların dönmesini sağlıyor. Eylem sonrası artan güvenlik endişelerine rağmen Obama'nın da Cumhuriyetçiler'in de göçmen reformuna ihtiyacı vurgulamalarının nedeni bu. Reform er ya da geç Kongre'den geçerek işgücü piyasasını rahatlatacak. 11 milyon illegal göçmen affedilecek. İyi eğitimli göçmene kapı açılacak.
EN SON HABERLER
- 1 Küresel enerji fiyatları alarm veriyor! Altın ve gümüşe faiz desteği
- 2 Bakan Göktaş, ilk "Nefes Merkezi"nin açılışını yaptı
- 3 Yeryüzünde barış, uzayda barış! 77. Uluslararası Uzay Kongresi'ne rekor katılım
- 4 AKARYAKIT FİYATLARI SON DAKİKA! Benzine indirim geldi: Motorin ne kadar oldu? İşte 11 Ekim akaryakıt fiyatları
- 5 Antalya turizminde hızlı yükseliş: 9 ayda 12 milyonu aşkın ziyaretçi
- 6 Küçük esnaf, çiftçi, şirket sahipleri dikkat! Zorunlu hale geldi, Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte elektronik tebligat tüm detaylar..
- 7 ABD ve Rusya akaryakıtta anlaştı
- 8 Tren yolcusunun açık bilet hakkı değişti: Süre yarıya indi
- 9 Şirketlere kur farkı zararı kolaylığı
- 10 Akkuyu’da yangın tatbikatı