Muratbey beslenme turuna çıktı
Uşaklı Muratbey Peynirleri, doğru beslenmeyi anlatmak için yollara düştü. Proje kapsamında Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, İstanbul'dan başlayarak 81 ildeki okullarda beslenmenin kemik sağlığındaki önemini anlatacak
YILDA 5.5 KİLO PEYNİR YETMEZ
Erol, Türkiye'de peynir tüketiminin yıllık kişi başı 5.5 kilogram olduğunu belirterek, "Bu rakam ABD'de 15, Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama 18 kilogram. Yeni Zelanda, Yunanistan gibi ülkelerde ise 20'nin üzerinde. Kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan kemik hastalıkları hayat kalitesini uzun süreli olumsuz etkiliyor. Bu hem toplum gelişimini hem de ekonomiyi etkiliyor" dedi. Kahvaltı alışkanlığının sağlıklı beslenmenin anahtarı olduğunu söyleyen Erol, bunun için öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirtti. Erol sözlerini şöyle sürdürdü: "Önce öğretmenlerin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Sağlıklı bir toplum için kahvaltının önemi ve bu öğünde mutlaka süt ürünleri tüketilmesi gerektiği anlatılmalı."
70 MİLYON LİTRE PEYNİR SUYU TOPLANIYOR
Peynir üretimi sırasında dikkat edilmediğinde çevreye önemli oranda zarar verebiliyor. Sütteki laktozun peynir üretimi sırasında suyla birlikte atıl hale geldiğini, daha sonra da asite dönüşerek bir tarlayı kurutabildiğini söyleyen Necmi Erol, "Peyniraltı suyu çevreye bırakılmamalı. Biz de yılda 70 milyon litre peyniraltı suyunu depolayıp süt tozu ihraç edenler şirketlere veriyoruz. Böylece çevreye zarar vermiyoruz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Altın Fed sonrası düşüşte! Gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını 2 Mayıs 2024 kaç TL?
- 2 Oto piyasasına yeni düzenleme! Ticaret bakanlığı harekete geçti: Bayiye teslimden sonra...
- 3 Lila Kağıt ve Koton, Halka Arz Ediliyor
- 4 SON DAKİKA | Fed faiz kararını açıkladı: Politika faizi sabit tutuldu
- 5 Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı
- 6 Turizmde ilk üçe oynuyoruz
- 7 1.3 milyar dolara yeni şehir kuruluyor
- 8 300 milyon dolarlık tesis cari açığa darbe vuracak
- 9 Mevduat ve fonlara stopaj düzenlemesi
- 10 OYAK’tan Çin’de yeni tesis yatırımı