Cumartesi 27.04.2013

Muratbey beslenme turuna çıktı

Uşaklı Muratbey Peynirleri, doğru beslenmeyi anlatmak için yollara düştü. Proje kapsamında Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, İstanbul'dan başlayarak 81 ildeki okullarda beslenmenin kemik sağlığındaki önemini anlatacak

Uşak merkezli peynir üreticisi Muratbey, kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan sorunların topluma hem ekonomik hem de sağlık açısından verdiği yükü anlatmak için Türkiye'yi dolaşacak. Medipol Üniversitesi Beslenme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu ile ortak proje geliştiren şirket, İstanbul'dan başlayarak, bir yılda 10 bin öğrenciye sağlam kemikler için nasıl beslenilmesi gerektiğini anlatacak. Peynir başta olmak üzere tüm süt ürünlerinin kalsiyum kaynağı olduğu gerçeğinden yola çıkan Muratbey, Prof. Dr. Garipağaoğlu'yla birlikte sadece peynir tüketimi değil, daha az tuz tüketiminden, fast food tarzı beslenmenin zararlarına kadar geniş perspektifte konuyu ele alacak. Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, projenin ilk ve orta dereceli okullarda yürütüleceğini ifade etti. Ancak üniversiteler de eş zamanlı olarak farklı formatlarda projeye dahil edilecek.
YILDA 5.5 KİLO PEYNİR YETMEZ
Erol, Türkiye'de peynir tüketiminin yıllık kişi başı 5.5 kilogram olduğunu belirterek, "Bu rakam ABD'de 15, Avrupa Birliği ülkelerinde ortalama 18 kilogram. Yeni Zelanda, Yunanistan gibi ülkelerde ise 20'nin üzerinde. Kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan kemik hastalıkları hayat kalitesini uzun süreli olumsuz etkiliyor. Bu hem toplum gelişimini hem de ekonomiyi etkiliyor" dedi. Kahvaltı alışkanlığının sağlıklı beslenmenin anahtarı olduğunu söyleyen Erol, bunun için öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirtti. Erol sözlerini şöyle sürdürdü: "Önce öğretmenlerin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Sağlıklı bir toplum için kahvaltının önemi ve bu öğünde mutlaka süt ürünleri tüketilmesi gerektiği anlatılmalı."
70 MİLYON LİTRE PEYNİR SUYU TOPLANIYOR
Peynir üretimi sırasında dikkat edilmediğinde çevreye önemli oranda zarar verebiliyor. Sütteki laktozun peynir üretimi sırasında suyla birlikte atıl hale geldiğini, daha sonra da asite dönüşerek bir tarlayı kurutabildiğini söyleyen Necmi Erol, "Peyniraltı suyu çevreye bırakılmamalı. Biz de yılda 70 milyon litre peyniraltı suyunu depolayıp süt tozu ihraç edenler şirketlere veriyoruz. Böylece çevreye zarar vermiyoruz" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.